Test av massageapparater: De 11 bästa massageapparaterna

Massage är ett välbefinnande för kroppen, och även om den bästa massagen naturligtvis utförs av en professionell person för ändamålet, har de flesta människor långt ifrån tid och ekonomi att gå till en massör dagligen eller veckovis. Därför kan ett massageapparat vara ett bra komplement för att hålla spänningar och ömma muskler borta i vardagen.

REA: Spara 35%

Musclepain Pro Massagepistol

Test av massageapparater - Musclepain Pro Massagepistol

Det råder ingen tvekan om att en djupvävnadsmassage har en bättre effekt än en ytlig välbefinnande massage – och det gäller naturligtvis också när det gäller massageapparater. Den mest effektiva av dessa är en så kallad massagekanon, som ser ut som en pistol och ger en bra djupmassage.

Massagepistolen har fördelen att den kan minska led- och muskelsmärtor, men den kan också användas för att värma upp före eller återhämta sig efter träning. Den djupa massagen har också en avslappnande effekt på musklerna, vilket bland annat minskar risken för stress, lindrar smärta och ökar blodcirkulationen.

Det här massageapparaten har utformats i samarbete med ett stort antal sjukgymnaster från hela landet, så till skillnad från många andra massageapparater på marknaden är du garanterad en verklig effekt med den här apparaten.

I paketet ingår hela 6 olika massagehuvuden, så det finns gott om möjligheter att ge effektiv djupmassage till alla delar av kroppen – och hastigheten kan ställas in på 10 olika nivåer, så att massagen kan anpassas till området och varje nivå av smärta. Till exempel kräver en öm muskel efter träning en högre hastighet än en smärtsam muskel efter överanvändning.

Fördelar:

 • Utvecklad i samarbete med sjukgymnaster
 • 10 hastighetsinställningar
 • Innehåller 6 massagehuvuden
 • 4-5 timmars batteritid
 • Väger endast 800 gram
 • Tyst

Nackdelar:

 • Högt pris

Varför använda en massageapparat?

Sju av tio personer får problem med nacke eller axlar under sin livstid, och för många är problemen återkommande. Sedan finns det alla andra ryggproblem som tusentals danskar lider av varje dag. Många av problemen orsakas av vårt arbete; antingen sitter vi fel eller för länge i samma ställning, eller så bär vi fel och för mycket. Båda är problematiska för våra kroppar och yttrar sig i ömma muskler, spänningar, stel nacke eller huvudvärk.

Det är här som massagebryggaren kommer in i bilden. Daglig eller veckovis massage kan lindra många muskuloskeletala problem som orsakas av felaktig hållning eller lyftteknik. Nedan kan du läsa mer om fördelarna med massageapparater, läsa recensioner av 10 olika massageapparater och se våra testvinnare.

Fördelar med massageapparater

Massageapparater kan på ett naturligt sätt ge en behaglig massage och en omedelbar avslappnande känsla. Men de kan faktiskt göra mycket mer än så:

Lindrar stress

Mer än 500 000 danskar känner sig stressade på jobbet varje dag. Lägg därtill alla de som faktiskt är sjukskrivna på grund av svår stress, vilket är ungefär samma antal. Grovt räknat innebär detta att ungefär 20 procent av befolkningen känner sig stressad i någon utsträckning.

Massage lindrar symtom på stress. Det är viktigt att betona att massage naturligtvis inte tar bort stress; orsaken till stress måste därför åtgärdas, men massage kan användas för att ge en avslappnande känsla i kroppen samtidigt som man gör det. Detta beror på att massage frigör endorfiner i kroppen, som är kroppens egna morfinämnen som också utsöndras vid njutning, skratt, kärlek och sex. Massage kan alltså vara en smärtlindring samtidigt som du behandlar själva stressproblemet.

Samtidigt kan massage ge en välbehövlig paus från vardagens stress och påfrestningar – om du prioriterar det. Därför bör massagetiden vara en tid utan telefon och TV och helst också en lugn tid, så att du kan njuta av den avslappnande behandlingen helt utan yttre faktorer.

Lindrar psykiska problem

Just på grund av frisättningen av endorfiner i kroppen har massage samma effekt på andra psykiska störningar som ångest, depression och sorg som på stress.

Positiv påverkan på nervsystemet

Massage har dock många andra fördelar än att frigöra endorfiner. Den har också en direkt inverkan på vårt nervsystem, som lugnas av massagen, och sedan stärker massagen blodcirkulationen, vilket är viktigt för kroppens transport av syre och näringsämnen till cellerna.

Lindrar huvudvärk

Om du lider av huvudvärk är massage också ofta en lösning. Huvudvärk orsakas oftast av spänningar av något slag, så massage av axlar, nacke eller rygg lindrar vanligtvis huvudvärken nästan omedelbart, och massage kan också ha en förebyggande effekt på huvudvärk i framtiden.

Test av massagemaskiner: test av de 11 bästa massagemaskinerna

Beurer MG100 massageapparat

Om du vill ha en lyx som ligger så nära en riktig massagebehandling som möjligt är Beurer MG 100 ett utmärkt val. Här får du ett högkvalitativt massageapparat med 2 utbytbara massagehuvuden. Massageapparaten har infraröd värme för en djupgående effekt som stärker blodcirkulationen.

Beurer MG 100 har 5 hastigheter och 4 program (start, avslappning, vital och aktiv) samt en massagehammare för ömma muskler.

Massageapparaten är tillverkad av sandbläst aluminium och har därför en bra vikt, vilket gör det lättare att ge en bra massage. 2 extra massagehuvuden ingår.

Fördelar:

 • Infraröd värme
 • Många massageprogram och hastighetsnivåer

Nackdelar:

 • Priset är på den höga sidan

Beurer MG55 massageapparat

Här är en annan massagemaskin från den välkända Beurer. Den här gången är det en enklare version med ett massagehuvud som använder trummassage och är därför särskilt lämplig för punktmassage på ömma områden.

Även om massageapparaten bara har ett massageprogram kan du ändå uppleva olika typer av massage eftersom den har tre olika massagehuvuden. Dessutom finns det en värmefunktion som kan slås på och av vid behov. Dessutom får du en steglöst justerbar hastighet.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Bra för punktmassage

Nackdelar:

 • Endast 1 massageprogram

Medisana ITM-massagerare

Effektivt massageband från Medisana med hammarfunktion och infraröd värme för bättre blodcirkulation och avslappnande effekt. Massageapparaten består av 2 stora massagehuvuden och 2 uppsättningar utbytbara massagehuvuden för andra typer av massage ingår också.

Den här massagemaskinen är särskilt lämplig för djupgående massage runt ryggraden, både när det gäller utformning och den typ av hammarmassage som används. Dessutom får du en steglös hastighetsreglering.

Fördelar:

 • Infraröd värme
 • Flera olika typer av massagehuvuden

Nackdelar:

 • Endast 1 typ av massage

Hyperice Hypervolt Plus massagepistol

De flesta massagemaskiner som säljs i handeln är likadana, men den innovativa Hyperise Hypervolt Plus sticker ut från mängden och kallas också för en”massagekanon”, inte bara på grund av sin tidlösa och eleganta design, utan också på grund av den innovativa tekniken för djupvävnadsmassage som används.

Det faktum att massageapparaten utvecklades i samarbete med en flygtekniker talar för att den är kraftfull. Professionella idrottsmän väljer vanligtvis det här massageapparaten för att komplettera sina professionella massagebehandlingar när de är på språng. Hyperice Hypervolt Plus tar inte mycket plats eller vikt, men den är tyst, utformad med visuell återkoppling vid behandling och särskilt lämplig för behandling av ömma och spända muskler efter träning.

Fördelar:

 • Lättviktsmodell
 • Visuell återkoppling
 • Tyst
 • Många massagehuvuden och inställningar

Nackdelar:

 • Högsta pris i testet

Beurer MG70 massageapparat

Här får du ännu ett massageapparat från den välkända tillverkaren Beurer. Denna gång Beurer MG 70, som är en effektiv massagemaskin med ett massagehuvud och två utbytbara huvuden för olika typer av massage. Med en vikt på endast cirka 1 kg är den en av de lättaste i testet.

Massageapparaten använder sig av hammarmassage och du kan välja mellan 2 program; med och utan infraröd värme – och även steglös intensitet. Den infraröda värmen stimulerar blodcirkulationen och hjälper till att eliminera avfallsprodukter i kroppen.

Fördelar:

 • Mycket lätt
 • Infraröd värme
 • Utbytbara massagehuvuden

Nackdelar:

 • Endast 1 typ av massage (hammarmassage)

Beurer MG21 massageapparat

Om du vill vara billig ska du köpa Beurer MG 21. Även om det rekommenderade priset ligger på cirka 500 kr, kan massagebryggaren vanligtvis köpas för några hundra kr, vilket gör den till en av de billigaste massagebryggarna i testet.

Även om priset är mycket bra får du en effektiv massagemaskin med 3 utbytbara massagehuvuden och infraröd värme som både påverkar blodcirkulationen och effektivt avlägsnar avfallsprodukter under massagen.

Beurer MG 21 har två hastighetsinställningar och väger endast cirka 350 gram, vilket gör den till en av de lättaste massagerarna i testet.

Fördelar:

 • Väger mycket lite
 • Bra pris
 • 3 massagehuvuden
 • Infraröd värme

Nackdelar:

 • Mindre effekt (watt) än andra enheter

Beurer MG17 Mini Spa Massage

Om du vill skämma bort dig extra mycket i badet kan du ta med dig den här lilla och smarta massagemaskinen, som ger en vibrerande massage som stärker cirkulationen och exfolierar huden. Beurer MG 17 Mini är vattenresistent, vilket gör den perfekt för badet, men kan också användas för andra hudvårdsrutiner.

De flesta större massageapparater är särskilt lämpliga för rygg, axlar och nacke, men den här lilla modellen kan användas över hela kroppen. Den har också 2 exfolierande plattor av olika tjocklek.

Fördelar:

 • Mycket liten och lätt
 • Möjlighet till exfoliering
 • Kan användas i badet

Nackdelar:

 • Endast ytlig vibrationsmassage är möjlig

Zenkuru nackmassagerare

De andra massageapparaterna i testet hade främst en stav som kunde användas med en hand. Den här massagemaskinen är mer en massagesits, främst för nackmassage, men den kan också flyttas runt till andra muskelgrupper på kroppen.

Fördelarna med den här typen av massageapparat är att du kan sitta tyst och slappna av medan du får en härlig shiatsumassage. Du behöver inte vrida kroppen för att nå den, och du kan till och med justera massagens position i form av fyra massagebollar som kan justeras manuellt för att träffa precis rätt ställe. Plus 3 olika hastigheter och möjlighet till infraröd värme.

Fördelar:

 • Justerbara massagekulor
 • Infraröd värme
 • Bra pris

Nackdelar:

 • Massagen är på den hårda sidan (kan säkert också vara en fördel)

Beurer MG80 massageapparat

Ännu en massageapparat i raden av högkvalitativa Beurer-produkter. Den här modellen har 2 massagehuvuden och levereras med ytterligare 2 uppsättningar utbytbara massagehuvuden. Dessutom finns det möjlighet att ställa in olika hastigheter.

Beurer MG80 använder sig av trummassage, som så många av Beurers andra massageapparater, och det finns också möjlighet till infraröd värme, vilket är ett riktigt bra komplement till massage när det gäller att öka blodcirkulationen och rengöringen.

Fördelar:

 • Utbytbara massagehuvuden
 • Infraröd värme
 • Olika hastigheter

Nackdelar:

 • Endast trummassage som alternativ

Beurer FM 200 Achillomed-massagerare

Denna massagemaskin från Beurer skiljer sig från de andra (många) massagemaskinerna från Beurer, både vad gäller design och funktioner. Massageapparaten är särskilt utformad för att massera akilleshälsen, som många människor, särskilt löpare och idrottare, lider av smärta och inflammation.

Benet placeras i benstödet, som kan justeras i både höjd och djup för att passa ditt ben, och foten placeras mellan de två massagehuvudena. Varje massagehuvud har 3 massagehuvuden som effektivt masserar akilleshälsen i cirkulära rörelser.

Fördelar:

 • Speciellt utformad för att massera akillessenen
 • Benstödet är justerbart i höjd och djup
 • Kan massera i båda riktningarna

Nackdelar:

 • Otymplig utformning
 • Högt pris

Massager – bäst i testet

Det finns många bra val av massageapparater i vårt test av massageapparater, så du måste naturligtvis se till dina behov när du väljer.

Det bästa massagebryggaren i alla avseenden – och därför vinnaren av testet för naturliga massagebryggare – är:

 • Beurer MG100 massageapparat

Testvinnaren är ett snyggt designat massageapparat med möjlighet till olika typer av massage och hastighetsinställningar. Detta kompletteras av infraröd värmebehandling och en effekt som, till skillnad från många av de andra apparaterna i testet, ger en djup och något hård massage som faktiskt har en effekt snarare än bara en behaglig ytmassage.

Vilket massageapparat ska jag välja?

Även om testvinnaren i vårt test i allmänhet är det bästa valet när det gäller att köpa ett massageapparat är det inte nödvändigtvis det bästa valet i ditt fall. Du bör faktiskt välja en massagemaskin utifrån dina behov i första hand. Behöver du vanligtvis massage av nacke och axlar, eller är det ryggen som är det största problemet? Dessutom bör man ta hänsyn till vilken typ av massage man föredrar. Det finns många olika typer av massage, och den typ som du föredrar behöver inte nödvändigtvis vara en bra massage för din partner.

Relaterade artiklar: test av värmekudde och test av massagekudde

Det finns också en skillnad mellan att ha ett verkligt problem med nacksmärta eller ryggspänningar och att bara vilja bli lite bortskämd. Vissa massageapparater lämpar sig bäst för djupgående vävnadsmassage som syftar till att lindra spänningar och myos, medan andra har en mildare metod och därför rekommenderas för välbefinnande massage.

Goda råd om massageapparater

Optimalt sett bör de flesta träffa en massör eller sjukgymnast ungefär var 14:e dag. Detta förhindrar att avfallsprodukter byggs upp i kroppen och gör att du kan hantera nya spänningar och smärtor innan de utvecklas till ett mer permanent problem, vilket kan leda till överkompensation på andra ställen i kroppen, obalanser och direkta skador på muskler och leder.

Ett möte med en professionell massör är dock inte billigt. Du kan snabbt få betala 500-800 DKK för en kort timme, och vanligtvis fungerar behandlingen först efter flera sessioner, när du får bukt med ackumulerat avfall, gamla myoser och spänningar som har funnits där alldeles för länge.

Även om du inte har råd eller tid att gå till massören varannan vecka, kan du ändå göra din kropp gott genom att erbjuda den det näst bästa: behandling med en massagemaskin när det behövs – och sedan en resa till massören då och då för att verkligen rensa ut.

Du ska använda massageapparaten enligt de medföljande anvisningarna. Vanligtvis finns det en maximal användningstid, t.ex. 15 eller 30 minuter. Som en allmän regel är det inte farligt att använda massageapparaten längre än så, men det är inte heller särskilt fördelaktigt. Håll dig därför till den angivna tiden och njut av massagen en gång om dagen i stället.

Om du har ihållande smärta eller spänningar kan du använda massageapparaten flera gånger om dagen. Om du är osäker på hur stort problemet är bör du dock söka professionell rådgivning (eventuellt från din egen läkare i första hand).

Läs också: Återhämtningsstövlar

Vårt test av massageapparater bygger på befintliga recensioner, tester och produktbeskrivningar. Vi har därför inte köpt och testat produkterna själva.

Lämna en kommentar