Ansiktsvård för män – de bästa produkterna för god hudvård

De flesta moderna män drömmer om en vacker hud med en ungdomlig lyster. Av samma anledning har hudvård blivit en integrerad del av många mäns vardag, i likhet med andra rutiner i badrummet.

Som tur är behöver hudvård inte vara en vetenskaplig fråga! Med en bra ansiktstvätt, skrubb och fuktighetskräm (eventuellt med anti-ageing) kan du skapa en vettig rutin som gör din hud ren och frisk – och minskar ålderstecken.

Här är 4 tips på den bästa hudvården för män.

Njord – Perfekt ansikte!

Njord är ett relativt nytt märke som är särskilt anpassat för män i Skandinavien. I det här setet – med det passande namnet ”Perfect Face” – får du allt som behövs för en bra ansiktsvård för män i en modern tid. Att varumärket riktar sig till män är verkligen värt att ta till sig, eftersom mäns hud skiljer sig markant från kvinnors, vilket ställer krav på våra hudvårdsprodukter.

Låt oss börja med att berömma serien för den fantastiska designen på förpackningen! Detta är en elegant maskulin look som du som man enkelt kan ha i badrummet.

Setet innehåller en peel off-mask, ansiktsskrubb, ansiktstvätt och en fuktkräm. Med andra ord får du allt för daglig vård med ansiktstvätt och fuktighetskräm, medan du kan använda din skrubb 1-2 gånger i veckan, vilket du också kan göra med din peel off-mask.

Produkterna är fyllda med fantastiska ingredienser som hjälper till att hålla huden frisk, precis som ansiktskrämen till exempel tar hänsyn till att vi lever i hårdare väder här i Skandinavien. Detta innebär att krämen återfuktar, stärker och stimulerar – även i ett klimat som är hårt för huden.

Observera att du sparar mycket pengar genom att köpa detta hudvårdsset jämfört med att köpa produkterna separat. Och eftersom en bra hudvård för män kräver dessa produkter kan du lika gärna köpa dem tillsammans.

Barberians Cph presentförpackning

Barberians Cph är ett annat danskt märke som står för fantastiska grooming- och vårdprodukter för män. Återigen, en fantastisk design som du stolt kan visa upp, samtidigt som produkterna i sig är fulla av bra ingredienser.

Dessa inkluderar havtorn, arganolja och aloe vera, som du hittar i setets hår- och kroppsrengöring, medan ansiktsrengöringen erbjuder fantastiska antioxidanter och vitaminer. Setets ansiktskräm förtjänar förstås också ett omnämnande, eftersom den också utmärker sig för att vara underbart lätt att applicera och lugnande – perfekt för direkt efter en rakning eller en sportdusch, till exempel.

Setets hår- och kroppsrengöring är också särskilt bra för kroppen, eftersom den har ett lägre pH-värde, precis som din egen hud. Detta gör att produkten fungerar mer skonsamt.

Som en häftig detalj kan du till och med tänka dig att havstörnen i produkterna kommer från vårt eget vackra Nordjylland.

Vi rekommenderar följande

Ole Henriksen 3 Mega Wonders Set

Det finns förmodligen många män som känner till Ole Henriksen från parodier och sketcher i underhållningsprogram. Men låt oss få det här klart för oss: det är INTE en slump att Ole Henriksen kallas ”krämkungen”. Hans produktsortiment är helt fantastiskt!

Här ser du setet ”3 Mega Wonders”, som hör till en anti-age-rutin. Det är ingen hemlighet att vi alla åldras. Men du kan ändå jämna ut och förebygga fina linjer och rynkor med bra ansiktsvård för män.

Produkterna i detta set innehåller olika ingredienser som C-vitamin, PHA, AHA och antioxidanter, som har valts ut med omsorg för att hålla huden fräsch och fast – och bekämpa ålderstecken.

Kitet är superenkelt att använda eftersom du bara behöver använda ansiktsvattnet för mörka fläckar först, följt av C-vitamin-serumet och slutligen gelkrämen.

Perfekt för den moderna mannen som är upptagen men som vill hålla sin hud ungdomlig.

Ps. Tror du att anti age-produkter är till för dem där rynkorna redan har dykt upp? Tänk då om. Män från 25 år och uppåt kan dra nytta av anti-ageing-produkter för att förebygga och bevara sitt ungdomliga utseende så länge som möjligt.

Clinique For Men Anti-Age Eye Cream

Den sista produkten – i detta test av de bästa hudvårdsprodukterna för män – är inte en uppsättning! Istället är det en smart liten ögonkräm som kan användas tillsammans med alla de andra set vi nämnt ovan.

Ögonområdet är vanligtvis ett av de första ställena som visar tecken på åldrande. Detta beror delvis på att huden runt ögonen är känsligare och att hudlagret är tunnare. Använd därför en ögonkräm som denna för att motverka kråkfötter och fina linjer runt ögonen.

Se till att du applicerar krämen utifrån och inåt och inte trycker på den, eftersom huden runt ögonen är känsligare.

Om märkena i det här testet

Varumärkena i detta test är inte baserade på internationellt kända varumärken. I stället är de danska tillverkare som känner till det klimat och den miljö som danska män lever i. Du kommer därför att få se produkter som är lämpliga för dem som bor i Danmark och som vill skydda sin hud och hålla den frisk.

Mer för män: tämja skägget med en skäggplattång

Varumärkena Njord och Barberians Cph är speciellt framtagna för den skandinaviska mannen, medan Ole Henriksens uppsättning är internationellt erkänd och perfekt som ett anti-age-kit.

Ögonkrämen är från stora och välrenommerade Clinique och är särskilt inkluderad eftersom män behöver en ordentlig ögonkräm.

Typiska frågor om ansiktsvård för män

Varför är ansiktsvård viktigt?

Varje dag utsätts din hud för kroppens egna hormoner, solen (UV), oss, trafikrök med mera. För att hålla din hud frisk måste du rengöra den och ta hand om den. Det gör du genom att tvätta bort orenheter, medan en bra kräm kan skydda huden både under dagen (när huden är utsatt) och under natten (när huden förnyas). u003cbru003eOm du inte tar hand om din hud kan den åldras snabbare och du kan få problem med rodnad, irritation, blemmor med mera.

Varför är det bäst att köpa ett hudvårdskit?

Tyvärr består hudvård för män inte bara av en magisk produkt. Du måste tvätta din hud, skydda den med (närande) kräm och ibland exfoliera för att avlägsna döda hudceller och stimulera tillväxten av nya hudceller. För att göra alla dessa saker behöver du olika produkter. Du får dem i en uppsättning och du får också oftast produkterna till ett bättre pris än om du köper dem var för sig.

Se även: fylligare fransar med fransserum

Lämna en kommentar