Guide för Massage pistol: Hitta den bästa massagepistolen

Vad är en massage pistol?

En massagepistol är ett av de senaste tillskotten i utbudet av massageutrustning för professionellt och privat bruk. Massagepistolen ser ut som en pistol med en skum- eller gummiboll som träffar huden. Och det är i stort sett vad som händer. Pistolen slår bollen mot muskeln X antal gånger per sekund, beroende på modell och inställning.

Massagen syftar till att lösa upp bindväven genom att vissa ämnen i bindväven blir flytande genom de intensiva stötarna. Att lösa upp bindväven bidrar först och främst till en snabbare återhämtning med mindre tendens till stela och ömma muskler. Men den kan också användas före träning för att hålla musklerna mjuka och varma när träningen börjar.

Massagepistoler är det nya svarta ordet – och det med goda skäl. Men det gör det också svårt och förvirrande att hitta rätt massagepistol till rätt pris. Vi hjälper dig med det i guiden nedan, som ger dig en bra översikt över de 10 bästa massagepistolerna.

De 10 bästa massagepistolerna

Bäst i testet

Massagekanon från muskelsmärta

Vår absoluta favorit är massagepistolen från Musclepain. Här får du en massagepistol som gör lite av varje – till ett riktigt bra pris. Massagepistolen har inte mindre än 10 hastighetsinställningar, så du kan välja mellan 1400 och 3200 slag per minut. Dessutom ingår ett extra paket med 6 olika massagehuvuden utan kostnad, så att du kan få massage precis som du vill ha den.

Massagepistolen har utvecklats och sedan testats grundligt i samarbete med ett antal sjukgymnaster från hela landet. Många sjukgymnaster använder också massagepistolen som en vanlig del av sina behandlingar.

Muscleplain-massagepistolen har en snygg och diskret design, och du märker direkt att det här är en kvalitetsprodukt – jämfört med många av de billigare varianterna på marknaden. Den levereras också med en fin bärväska.

Batteritiden är 4-5 timmar, beroende på användning, vilket är mer än tillräckligt för de flesta. Och apparaten är extremt tyst.

Massagepistolen från Musclepain har vunnit flera ”bäst i test”, och även om du med största sannolikhet kommer att bli mycket nöjd med den får du 365 dagars full returrätt.

 • 1400-3200 slag per minut
 • 10 hastighetsnivåer
 • 4-5 timmars batteritid
 • 6 massagehuvuden och väska ingår

Massagekanon från Painhunters

På en knapp andraplats kommer Painhunters massagekanon, som är i samma klass som massagekanonen från Musclepain. Här får du 20 hastighetsinställningar med upp till 3200 slag per minut, batteritiden är cirka 4 timmar och den levereras med 6 massagehuvuden och en bärväska.

Designen är likadan elegant, och återigen är detta en kvalitetsprodukt. En av de stora fördelarna med just det här massageapparaten är att den levereras med en full 6-månaders nöjdhetsgaranti, så du har möjlighet att prova massageapparaten under en period för att se hur den fungerar. På grund av de många positiva kundomdömena kan vi nästan lova att du kommer att bli nöjd med ditt köp.

 • Upp till 3200 slag per minut
 • 20 hastighetsnivåer
 • 4 timmars batteritid
 • Inkluderar 6 massagehuvuden och väska

Beurer MG180 massagepistol

Smart massagepistol från den välkända Beurer. Massagepistolen har en bra storlek som gör att du även kan ge dig själv massage av rygg och nacke. Den har 6 olika massagehuvuden som tillsammans täcker alla större muskelgrupper. Hastigheten kan ställas in i 4 olika nivåer med upp till 3200 slag per minut.

Den här Beurer-massagepistolen har ett kraftfullt litiumbatteri som ger cirka 3 timmars användning på en full laddning.

 • Upp till 3200 slag per minut
 • 4 hastighetsnivåer
 • 3 timmars batteritid
 • Inkl. 6 massagehuvuden

Massagekanon inkl. 4 massagehuvuden

En bra massagekanon är lätt tillgänglig till ett mycket överkomligt pris, där alla kan delta. Massagepistolen från Innoliving är ett bevis på det. Här får du en prisvärd massagepistol med 4 olika massagehuvuden som täcker de flesta muskelgrupper. Dessutom finns det 6 hastighetsinställningar, så att massagen kan vara som du föredrar.

Även batteritiden är imponerande – med tanke på priset. En full laddning ger en batteritid på 3-5 timmar, beroende på användning. Det är definitivt på samma nivå som de dyrare massagemaskinerna.

 • 6 hastighetsnivåer
 • 3-5 timmars batteritid
 • Innehåller 4 massagehuvuden

Ficka för flödespistol

Om du vill ha en massagepistol i resestorlek är Flowgun Pocket ett utmärkt val. Massagepistolen är liten och kompakt och väger endast 500 g. Den levereras med en praktisk förvaringsväska som även rymmer 3 extra massagehuvuden, utöver det som är monterat på massagepistolen.

Även om det är en reseversion, är den inte snål på kraft och batteritid. Du kan välja mellan 3 hastighetsnivåer med upp till 3200 slag per minut och batteritiden är 2-4 timmar, beroende på nivå. Å andra sidan bullrar den lilla maskinen lite mer än genomsnittet.

 • Upp till 3200 slag per minut
 • 3 hastighetsnivåer
 • 2-4 timmars batteritid
 • 4 massagehuvuden ingår

Massagepistol MG500

MG500 är en annan kraftfull massagepistol med en slagfrekvens på upp till 3200 slag per minut fördelat på 6 hastighetsnivåer. Massagepistolen har 4 olika massagehuvuden som är väl fördelade över kroppens viktigaste muskelgrupper.

Med den här modellen är det framför allt batteritiden som sticker ut, eftersom den kan hålla strömmen i imponerande 5 timmar mellan två laddningar. Den är därför idealisk att ta med sig på träningspass, särskilt eftersom den levereras med en praktisk förvaringsväska för både pistolen och massagehuvudena.

 • 6 hastighetsnivåer
 • 5 timmars batteritid
 • Innehåller 4 massagehuvuden

Backcare Premium massagepistol

Prisvärd massagepistol som inte gör dig besviken på vare sig kraft eller tillbehör. Massagepistolen kan ställas in på en hastighet på upp till 3200 slag per minut och levereras med 6 massagehuvuden, så att alla större muskelgrupper täcks väl.

Litiumjonbatteriet ger en batteritid på 4 timmar och det hela levereras i en praktisk väska. Backcare erbjuder en 100 % nöjdhets- eller pengarna tillbaka-garanti – så det finns gott om möjligheter att prova massageapparaten innan du fattar ditt slutgiltiga beslut.

 • Upp till 3200 slag per minut
 • 20 hastighetsnivåer
 • 4 timmars batteritid
 • 6 massagehuvuden ingår

Titan Life Trigger Gun

Titan Life Trigger Gun har en av guidens högsta hastighetsnivåer och ger upp till 3300 slag per minut. Du har möjlighet att välja 4 olika hastighetsinställningar, så att massagen kan anpassas till muskelgrupper och behov i en grundläggande utsträckning.

Batteriet ger 4-6 timmars användning mellan laddningarna, beroende på hastighetsnivå, vilket är i den mycket bra änden. 4 massagehuvuden ingår, så att du kan anpassa massagen till önskad muskelgrupp.

 • Upp till 3300 slag per minut
 • 4 hastighetsnivåer
 • 4-6 timmars batteritid
 • 4 massagehuvuden ingår

Tunturi massagepistol

Till ett mycket rimligt pris får du här en allround-massagepistol som är bra för de flesta. Den har hela 20 hastighetsinställningar, vilket innebär att du kan välja 20 inställningar från 1200 till 3300 slag per minut. Oavsett om du gillar mild eller hård vibrationsmassage kan den här massagemaskinen användas – vilket gör den perfekt att dela mellan familjemedlemmar.

Batteritiden är från 5+ timmar, beroende på användning, vilket är i den riktigt bra änden. Det gör den också mycket lätt att dela med sig av och den är ett självklart val att ta med sig på träningspasset. Den har 4 massagehuvuden som är indelade i olika muskelgrupper.

 • 1200-3300 slag per minut
 • 20 hastighetsnivåer
 • 5-11 timmars batteritid
 • 4 massagehuvuden ingår

Zenkuru Massage Gun

Av de 10 massagekanonerna i den här guiden är denna massagekanon den mest kraftfulla; upp till 3600 slag per minut. Det finns totalt 6 hastighetsnivåer, så att du kan anpassa dig till preferenser och muskelgrupper.

Om du kan nöja dig med 3 timmars batteritid är Zenkuru-massagebryggaren ett mycket prisvärt alternativ. Även om priset är absolut lägsta, får du ändå 4 olika massagehuvuden med köpet

 • 2100-3600 slag per minut
 • 6 hastighetsnivåer
 • 3 timmars batteritid
 • 4 massagehuvuden ingår

Vilket massageapparat ska jag välja?

Det finns många massagepistoler på marknaden, med många olika funktioner och i många olika prisklasser. De dyraste massagepistolerna kostar tio gånger mer än de billigaste – men du behöver kanske inte en massagepistol i en högre prisklass.

Det finns många saker att tänka på när du väljer en massagekanon. Du kan till exempel tänka på följande:

Storlek: Behöver den vara stor med motsvarande stora massagehuvuden, eller behöver den vara liten och kompakt för att få plats i din gym- eller resväska?

Hastighetsnivåer: De flesta massageapparater har 4-20 hastighetsnivåer. Detta är ett brett utbud och valet beror på hur exakt du vill kunna ställa in hastigheten.

Slag per minut: Hastigheten på en massagepistol omfattar slag per minut, det vill säga hur många gånger per minut massagehuvudet träffar huden. Slaglängden varierar från 1200 till 3600, men det är mycket olika för olika massagepistoler.

Batteritid: En massagepistol används bara i ett begränsat antal minuter åt gången, men det kan ändå vara skönt att inte behöva tänka på att ladda den hela tiden – särskilt om den ska användas av flera personer i hushållet.

Tillfredsställelsegaranti: Oavsett om det är första gången du provar ett massageapparat eller om du bara vill prova en annan modell, är det bra att titta på en nöjdhetsgaranti. Det innebär att du kan returnera den och få pengarna tillbaka om du inte är nöjd efter att ha provat massagebryggaren.

Hur man använder en massagepistol

massagepistol på ben

Det finns många olika sorters och storlekar av massagepistoler med olika funktioner och massagehuvuden. De är i allmänhet enkla att använda, men det är viktigt att du bekantar dig med hur de fungerar innan du börjar.

Först och främst är det viktigt att vara medveten om att massagepistoler inte bör användas överallt eller av alla. Du bör alltid undvika större vener, ben, blåmärken och muskelskador. Dessutom bör du generellt sett undvika att använda en massagekanon om du lider av artrit eller om du har andra sjukdomar eller tillstånd där massagekanonens inverkan kan vara för våldsam. Kontakta din läkare vid behov. I allmänhet ska det inte göra ont att använda en massagepistol; om det gör det ska du sluta.

Hur du använder massagepistolen beror på om du använder den före eller efter träningen. De exakta rekommendationerna varierar från modell till modell, beroende på hur kraftfull massagepistolen är. Vanligtvis rekommenderas 1-2 minuter för varje primär muskelgrupp och 30 sekunder för sekundära muskelgrupper som du vill träna – och likaså efter träningen eller vid behov under träningen. ömma muskler.

Läs också: Bekväm avkoppling med en massagekudde

Fördelar med en massagepistol

Huvudsyftet med en massagebrännare är att säkerställa en bättre och snabbare återhämtning efter intensiv träning. Men en massagekanon har många fler fördelar än förbättrad återhämtning, vilket de flesta som tränar i någon mån kan ha nytta av:

 • Ökat blodflöde
 • Uppvärmning av musklerna före träning
 • Minskad risk för stela och ömma muskler efter träning
 • Brott av ärrvävnad
 • Rengöring av mjölksyra
 • Lindring av myoser
 • Ökad rörelsefrihet före och efter träning

Ofta ställda frågor

Fungerar en massagepistol?

Det finns lite dokumentation på detta område eftersom produkten är relativt ny. Men allt fler experter anser att en massagekanon ger en betydligt bättre och snabbare återhämtning.

Vem behöver en massagepistol?

En massagepistol rekommenderas i första hand för dem som tränar hårt och ofta. I princip kan en massagekanon dock användas av alla som vill återhämta sig snabbare.

Vilken massagepistol är bäst?

Valet av massagepistol beror på ditt syfte och din budget. Alla 10 massagepistoler i det här testet är bra. Välj den som passar dig bäst.

Relaterad artikel: snabb läkning med återhämtningsstövlar

Lämna en kommentar