Hot Stone Massage » Vad är det och vilka är fördelarna?

Massage med hot stones – även kallad stenmassage – är en avkopplande form av wellnessmassage vars huvudsyfte är att få dig att slappna av. Om du har mycket att tänka på och bara vill koppla av är Hot Stone Massage en av de mest uppenbara massagebehandlingarna att välja. Själva massagen är mild och behaglig, och du flyger praktiskt taget iväg.

Vad är Hot Stone Massage?

Hot stone massage är – som namnet antyder – massage med varma stenar. Massören använder inte händerna för att massera, vilket är fallet med de flesta andra typer av massage, utan masserar med de varma stenarna. Stenarna är runda och mjuka och förs över huden i mjuka, rullande rörelser.

Massage med varma stenar har sitt ursprung i Indien och har blivit alltmer populär i västvärlden under det senaste decenniet. Det är i första hand en wellness-massage som är avslappnande och behaglig.

Fördelar med massage med varma stenar

Det är välkänt att värme har en avslappnande effekt på musklerna, och det är just kombinationen av värme och massage som är den största fördelen med Hot Stone-massage. Även om Hot Stone-massage i första hand är en Wellness-massage finns det flera fördelar med denna form av massage:

  • Musklerna värms upp innan massagen börjar
  • Musklerna slappnar av under massagen
  • Kombinationen av värme och massage är avslappnande och avstressande
  • Endorfiner frigörs i kroppen under massagen
  • Massagen lindrar stela och ömma muskler
  • Massagen är behaglig

Om du vill ha en massage som är så avslappnande och behaglig att det nästan är som att gå in i ett meditativt tillstånd, välj Hot Stone-massage. Här blir du inte öm som vid andra hårdare massageformer, utan du kan slappna av och njuta av välbefinnandet.

Relaterad artikel: de bästa värmekuddarna

Hur fungerar Hot Stone Massage?

Om du har sett bilder eller reklam för Hot Stone Massage vet du förmodligen att det är runda, svarta stenar. Det är faktiskt inte slumpmässiga stenar som används för massage, utan lavastenar.

hvordan foregår hot stone massage

Stenarna värms upp till 50 grader. Det är en perfekt temperatur som känns varm på huden utan att bränna. Stenarna placeras först på och runt musklerna i ryggen så att musklerna värms upp innan massagen börjar. Detta ger inte bara kroppen en skön avslappnande känsla, utan värmer också upp musklerna och stimulerar blodcirkulationen.

För att göra massagen så smidig och behaglig som möjligt används vanligtvis oljor – helst väldoftande sådana.

Vad är skillnaden mellan Hot Stone Massage och Deep Tissue Massage?

Det är inte ovanligt att samma massör erbjuder olika typer av massage. Här kan du förutom massage med heta stenar även erbjudas djupvävnadsmassage. Men vad är skillnaden?

Den största skillnaden är att Hot Stone-massage är en Wellness-massage, som är ganska ytlig. Syftet är att få dig att slappna av och njuta av massagen. En djupvävnadsmassage arbetar djupare in i musklerna och försöker lindra spänningar och ömhet, medan en fysioterapimassage är en djupvävnadsmassage som bygger på medicinsk vetenskap.

Medan andra typer av massage fungerar som en definitiv behandling av smärta, spänningar och ömhet, är Hot Stone-massage ren välbefinnande. Välbefinnande kan dock också vara något för både kropp och själ.

Lämna en kommentar