Skäggborste – ta tillbaka kontrollen över ditt skägg!

Ett stort skägg är trevligt. Men det kan vara svårt att kontrollera. Inte minst för att skägg inte är lika för alla. Vissa är tunna, andra är fylliga och vissa har mer lockigt hår än andra.

Som tur är finns det produkter för män som gör det lättare att hålla skägget fint och smidigt. Faktum är att om du slätar ut skägget är det lättare att få det precis som du vill ha det. Dessa produkter går under namnen skäggborste, plattkam eller skäggjärn.

I den här artikeln kommer vi att titta på 3 produkter inom kategorin skäggborste.

Vi rekommenderar följande

Original Best Buy – Lissox skäggkam (stor)

Tycker du inte om ostyriga skägghår som sticker ut i alla riktningar? Då är Lissox skäggkam från Original Best Buy ditt nya favorittillbehör i din groomingverktygslåda!

Med den här praktiska skäggkammen kan du bli av med ditt ovårdade skägg och få det att se snyggt och välvårdat ut – precis som det ska.

Denna skäggutrullare fungerar genom att du använder den som en borste som du kratta ner genom skägget med. Maskinen här använder sig av en finess som kallas ”Negative Ion Technology”, vilket har en fantastisk effekt på skägget. Anledningen är att de negativa jonerna har en förseglande effekt på hårets nagelband. De förhindrar att håret torkar ut, så att det inte heller frissas utan får ett glansigare utseende.

Hela denna tekniska funktion är en viktig del för att få kontroll över skägget och göra det mjukt och smidigt. Skäggstrålejärnet låter dig också arbeta vid 3 olika temperaturer från 130°C till 200°C, vilket gör att du kan raka effektivt – beroende på din skäggtyp och dina behov.

Som du kan se är produkten sladdad, eftersom produkter som måste generera värme använder mer ström än till exempel en rakhyvel. Som tur är är sladden hela 2,8 meter lång, så du kommer inte att ha svårt att nå ut.

Kammen väger också bara 150 gram, vilket gör den lätt att borsta igenom skägget.

Om du har ett särskilt envist skägg kan du välja att använda produkten tillsammans med en värmeskyddande spray.

Bästa värde

Gordon Beard Straightener

Försök bara att uppskatta den snygga förpackningen och den fina produktdesignen för denna Gordon skäggutjämningsborste.

Produkten har en fin grön färg och ett handtag som ger en otrolig ergonomi och kontroll vid användning.

Gordon’s Beard Straightener är perfekt för mannen som vill ta tillbaka kontrollen över sitt vilda skägg – forma och jämna ut det för att få en äkta gentlemannalook i den bästa stilen.

Precis som Lissox Beard Straightener använder den här maskinen värme för att göra det lättare att räta ut skägget. Gordons maskin har två temperaturer på 170°C respektive 190°C. Produkten är utrustad med en smart turmalin keramisk värmeplatta med antibrännbeläggning, vilket förhindrar att du skadar dina skägghår när du arbetar med värmen.

Borsten har en riktigt bra kontakt med skägghåren, vilket gör det lättare att kamma igenom skägget och få det jämnat ut.

Den här skäggborste har också en sladd för användning, men har också en bra räckvidd på 1,9 meter. Maskinen väger 194 gram och är enkel och praktisk att använda.

Efalock elektrisk skäggborste

Det sista märket i denna artikel om bästa plattång för skägg är Efalock. Det är återigen en utjämnande skäggborste. I det här fallet med snabb uppvärmning till 200 °C, vilket gör det lätt att kamma ut skägget och få fram den välvårdade looken.

Borsten här ger dig en behaglig hårbottenmassage när du använder den samtidigt på skägget, vilket ger en underbar upplevelse.

Både din hud och ditt skägg skyddas naturligt från värmen eftersom Efalock-modellen har en gummibelagd yta. Dessutom är borsten utrustad med ett keramiskt värmeelement som snabbt värms upp när du behöver få ditt skägg under kontroll.

Du får 2 meter sladd att arbeta med och ett borsthuvud på 9,50 cm för bättre effekt.

I paketet ingår även en praktisk reseväska och en värmebeständig fingervante.

Om varumärkena

I den här artikeln har vi granskat Original Best Buy, Gordon och Efalock. Alla kanske inte har stött på dessa märken tidigare, men det kan till stor del bero på att de är en nischad produkt som ännu inte har mättat marknaden.

Vår erfarenhet är att alla märkena värms upp snabbt, har bra ergonomiska egenskaper och ger en betydligt mer frisad och vårdad look när skägget har kammats igenom.

Relaterad artikel: de bästa skäggtrimmarna på marknaden

Typiska frågor om användning av en skäggplättare

Hur använder jag en skäggborste/järn?

Var inte rädd för att använda din nya produkt. Det är intuitivt och ganska säkert att använda.

  • Se till att skägget är torrt.
  • Lägg dina skötselprodukter i skägget om du använder dem. Om inte, rekommenderar vi att du använder skäggolja.
  • Borsta skägget med en vanlig kam först.
  • Slå på din elektriska plattborste – hitta en lämplig värme för ditt skägg (tjockare skägg = högre värme).
  • Borsta från kinderna och nedåt. Håll borsten i rörelse så att den inte fastnar och applicera värmen på ett och samma ställe.
  • Borsta hakan efter kinderna – också med nedåtgående rörelser.
  • Borsta skägget under hakan om du har långt skägg.
  • Forma ditt skägg om du har särskilda krav.

Varför kallas den för plattång när den snarare är en borste?

Anledningen till att en skäggborste och en skäggplättare ofta betraktas som samma produkt är deras funktion. Dess syfte är att räta ut skägget, som du känner till det från en plattång för långt hår.

Anledningen till att det är en borste snarare än en riktig plattång är att det är lättare att komma åt skägget med en borste.

Är en skäggplättare effektivare än en fön?

Ja. Det är det.

Många män använder en fön för att raka skägget, men det kan vara tidskrävande och besvärligt att uppnå ett bra resultat.

Med en borste kan du komma in i skägget och arbeta koncentrerat på hårstråna, till skillnad från att blåsa på avstånd. Det gör det lättare att kontrollera skägget – och är dessutom skonsammare för både hud och skägg.

Lämna en kommentar