Skägg trimmer test (5 bästa) – Gör din grooming till en barnlek

Skägg är inte bara skägg. Och skägg har i detta sammanhang ingenting med ”kul och spel” att göra. Danska män tar sitt skägg på allvar! Det beror inte bara på att skäggstilar är trendiga ur ett modeperspektiv, utan också på att skägg och maskulinitet ofta hänger ihop

Från män i kostym till hipstern med skogsmanna-look och allt däremellan: vad de alla har gemensamt är att de behöver en bra skäggtrimmer om de vill hålla skägget perfekt och inte få en falsk vildmanslook.

Här ger vi dig 5 rekommendationer om de bästa skäggtrimmarna, så att du kan sköta skägget med det bästa möjliga verktyget för jobbet.

Vår rekommendation

Wella Professional Contura HS 61 Trimmer

Skægtrimmer test - Wella Professional Contura HS 61 Trimmer

Du kanske känner till Wella-märket från din schampoflaska. Men Wella är inte bara bra på att ge näring åt håret, de är också mycket kompetenta på att utforma den bästa skäggtrimmern för att ta bort det!

Här ser du Contura HS 61-modellen. Vid en första anblick kan du se att detta är en snygg och ergonomiskt korrekt skäggtrimmer. När den används känns den lätt (den väger bara 110 gram!) och det är lätt att byta position med den i handen för att kontrollera lutningen och trimma den till önskad längd.

Längden är justerbar, så du kan välja mellan en nära rakning på 0,1 mm eller välja mellan 3-6 mm med hjälp av det medföljande distanslocket.

Som en extra anmärkningsvärd detalj arbetar maskinens motor mycket tyst. Det är ett riktigt nöje, särskilt om du inte gillar en irriterande surrning när du trimmar skägget tidigt på morgonen.

Själva skåpet är tillverkat av ett lätt material i rostfritt stål, vilket gör maskinen stark och bidrar till den attraktiva designen.

Wella är robust, pålitlig, exakt och väldigt lätt att ha att göra med. Maskinens lätta vikt och ergonomiska design gör den till en perfekt kandidat för din nya skäggtrimmer.

Relaterad artikel

3 års garanti

Remington MB4110 skäggtrimmer

Remington MB4110 Skægtrimmer test

Remington är ett välkänt namn på marknaden för personlig vård. Det amerikanska varumärket har tillhandahållit produkter för män och kvinnor i årtionden, vilket har lett till ett starkt rykte som en mycket välrenommerad leverantör.

Här ser du modellen MB4110, som faktiskt är ett helt grooming set! Setet innehåller faktiskt inte bara en skäggtrimmer, utan även ett medföljande skärhuvud som kan raka på nära håll. Detta är ett stort plus för dem som trimmar skägget i en längd, men ändå vill definiera kinder och hals genom att hålla dem helt fria från hår.

Som skäggtrimmer är Remington MB4110:s design otroligt praktisk eftersom du kan styra längden på trimmern med ett smart vridhjul. Du kan trimma i längder på 0,4-5,5 mm, vilket ger dig många alternativ för att få rätt utseende.

Maskinen är också utformad med konturer, så att den ligger elegant i handen och är lätt att använda. Det är också enkelt att byta huvud (för skäggklippning eller nära rakning) med ett enkelt ”klick”.

Trimmern har även självslipande blad belagda med titan och mycket mer! Detta garanterar långvarig hållbarhet – och naturligtvis en utmärkt skärkant som lätt tar bort hår.

Remington-maskinen har 3 års garanti, kan laddas via USB och indikerar även när det är dags att ladda.

Snabbladdning på 5 minuter

Braun skäggtrimmer BT7220

Braun Skægtrimmer BT7220  - skægtrimmer test

German Braun behöver knappast någon längre presentation. I generationer har varumärket stått för imponerande rakapparater för män – precis som den tyska tillverkaren är känd för andra förstklassiga produkter, t.ex. köksmaskiner och mycket mer.

Här ser du Braun’s skäggtrimmer modell BT7220, som är från deras serie 7, vilket tyder på en stark produktlinje.

Skäggtrimmern här är lätt att styra och har kraftfulla blad som kan klippa i 39 olika längder. Den här trimmern är utrustad med ett praktiskt vridhjul vid klipphuvudet, vilket gör det enkelt att ställa in längden på precis rätt sätt.

Flera skärhuvuden ingår, så att du kan trimma, raka nära och precisionstrimma! Precisionstrimmern är perfekt för dig som vill ha full kontroll över skäggets linjer. Till exempel om du har en böjd form på kinderna eller på halsen. Setet innehåller även en Fusion5 rakhyvel från Gillette, så att du kan raka dig ända in till huden.

Som en perfekt extrafunktion är det möjligt att göra en snabbladdning på bara 5 minuter! Det är en riktigt användbar funktion som gör att du inte står med ett halvfärdigt skägg och en lång laddning på morgonen!

Både motorn och knivarna har hög effekt, vilket innebär att du kan klippa både tjockt skägg och hår med lätthet.

Panasonic ER-GB96

Panasonic ER-GB96 - skægtrimmer test

Det här är en annan maskin där du kan välja den perfekta klippinställningen med hjälp av ett roterande hjul. Så du kan snabbt ställa in den optimala längden för din look med bara tummen.

Trimmern levereras med precisionstillbehör som gör det enkelt att definiera din stil. Setet levereras till och med med en smart liten resväska.

Om du har lite längre skägg och vill ha den här modellen, oroa dig inte för rengöringen. Även de lite längre skägghåren kan enkelt tvättas bort eftersom du kan hålla den vattentäta maskinen under rinnande vatten när du tvättar bladet

BaByliss japansk skäggtrimmer i stål

Det är inte alla män som känner till BaByliss. Men detta är en annan välrenommerad tillverkare som levererar solida produkter för både män och kvinnor.

Här ser du den fantastiska skäggtrimmern i japanskt stål som inte bara ser bra ut, utan också passar perfekt i handen!

Som namnet antyder har maskinen ett fantastiskt starkt japanskt stål som skärblad. Detta garanterar en lång livslängd och klipper även tjocka skägg med lätthet.

Du kan justera trimmern från 0,5 mm till 12 mm, så du har många alternativ för ett tätare skägg, den berömda ”3-dagarsstubben” eller ett lite längre och mer definierat skägg.

Precis som många av de andra maskinerna i skäggtrimmertestet är detta en trimmer där du styr längden med en ratt. Detta flyttar skyddet med 0,5 mm i taget, vilket gör det enkelt att hitta den perfekta längden.

Observera att du kan använda maskinen både trådlöst och sladdlöst! En utmärkt funktion om du är på väg ut genom dörren men håller på att ta slut på batteriet. Själva batteriet har dock 120 minuters drifttid, så du kan trimma skägget flera gånger innan du behöver ladda det

Setet innehåller även en skäggkam och en väska.

Relaterad artikel: de bästa trimmarna för näshår

Om märkena i det här testet

I det här testet av den bästa skäggtrimmern har vi fokuserat på pålitliga märken, så att du får en maskin som håller länge och alla representerar ett starkt konsumentval där du får valuta för pengarna.

Varumärkena är:

  • Wella
  • Remington
  • Braun
  • Panasonic
  • BaByliss

Typiska frågor om användning av en skäggtrimmer

Hur använder man en skäggtrimmer?

Användningen av din skäggtrimmer kan variera. Om du har kortare skägg eller bara skäggstubb kan du trimma det relativt enkelt genom att ställa in trimmern på önskad längd och köra den över skäggpartierna. Ett kortare skägg bör trimmas till en enhetlig längd, men du kanske vill göra en övergång till en ”blekning” i nackområdet. Om du vill trimma ett längre skägg bör du alltid börja med att tvätta det (helst med ett skäggschampo), torka det väl och trimma det nedåt med en skäggkam eller en borste. om du trimmar ett längre skägg har du flera alternativ för att trimma det i olika längder. Kom dock ihåg att en tydlig kindlinje hjälper till att forma skägget och ditt ansikte, så det är viktigt att behålla linjerna. Själva skägget kan du trimma med din trimmer, medan nacken och kinderna bör hållas mer fria från hår för en snygg look. Själva mustaschen bör också klippas så att den inte hamnar ovanför läppen eller växer ut vilt. Generellt sett bör du trimma vilt växande hår med en sax för att hålla detaljerna på plats. Avsluta med att tvätta och torka skägget igen innan du smörjer in det ordentligt med skäggolja.

Kan en skäggtrimmer lösa hudproblem från närrakning?

Många män lider av hudproblem som orsakas av rakning med rakhyvel. Detta visar sig vanligtvis i form av rodnad och skäggbölder på halsen, som är ett känsligare område där det också kan vara svårt att fånga upp de små hårstråna i olika spår.Om du använder en skäggtrimmer och håller skägget på en längd av bara några millimeter kan du vanligtvis undvika problem med de irriterande röda bölderna – samtidigt som du fortfarande får en mycket renrakad och snygg look.

Kom ihåg att utrustningen gör stor skillnad. Välj därför välrenommerade och effektiva produkter som de i detta skäggtrimmertest.

Lämna en kommentar