Allt du behöver veta om nyponfröolja + 5 saker du kan använda oljan till

Nyponfröolja är helt enkelt ett underverk inom hudvård. Om du letar efter en produkt som är naturlig, enkel att använda och som är bra för många olika saker, är nyponfröolja ett bra val. Här tar vi en närmare titt på oljan och dess många positiva egenskaper.

Om nypon – vad är nypon?

Nypon växer på vilda rosor. Men det är faktiskt en frukt som består av mjukt fruktkött som omger hårda, vita frön. Du kände förmodligen redan till de vita fröna när du gick i skolan. De användes ofta som ett slags kliande pulver.

När det gäller nypon har de en mycket lång säsong. De är mycket tåliga och mognar i augusti. Men du kan fortfarande se dem hänga i buskarna i november. Många anser att nypon är ett ogräs. Du bör dock hellre titta på dess goda egenskaper, eftersom nypon är mycket mer än bara ogräs.

Vad är nyponfröolja?

Nyponfröolja är kallpressad olja från nyponfröna. Det innebär att det är en 100 % naturlig produkt. Oljan innehåller en mängd vitaminer och andra nyttiga ämnen som kan vara till nytta för dig och din hud.

Nyponfröolja innehåller bland annat linolsyra, som har en antiinflammatorisk effekt. Den innehåller också omega-3 och omega-6 samt ett stort antal vitaminer, bland annat C- och E-vitamin. Om du vill ha ett riktigt mirakelmat är detta ett bra val.

Egenskaper hos nyponfröolja

Nyponfröolja är otroligt mild och kan därför användas till alla hudtyper. Även om du till exempel har mycket torr eller känslig hud kan du dra nytta av de många goda egenskaperna hos denna olja.

Jämför priser på nyponfröolja:
[dfrcs name=”nyponfröolja”]

Oljan kan hjälpa dig om du lider av olika hudproblem. Om du dessutom vill göra något speciellt för din hud varje dag kan du använda nyponfröolja i din dagliga vård.

Eftersom oljan från nyponfröna är mycket mild att använda behöver du bara applicera en droppe eller tre på hela ansiktet.

5 saker du kan använda nyponfröolja till

Vill du ge din hud mycket fukt och god vård? Därefter kan du använda nyponfröolja i ansiktet varje dag. Om du har hudproblem kan oljan också hjälpa dig. Här tittar vi på fem av de vanligaste användningsområdena för nyponfröolja.

1: Nyponfröolja mot akne

Om du har akne bör du överväga att använda nyponfröolja. Som nämnts har oljan antiinflammatoriska egenskaper, vilket är särskilt bra mot akne. Dessutom hjälper vitamin A och C i oljan huden att bilda kollagen. Detta kan ha en indirekt positiv effekt om du lider av akne, eftersom det stänger porerna och hindrar fria radikaler från att sprida sig. Ren nyponfröolja finns här.

2: Använd oljan för skadad hud

Om du har skadad hud – till exempel efter solbränna – kan du sannolikt dra nytta av nyponfröolja. De många goda fetter som finns i oljan hjälper till att reparera huden, och samtidigt gör de huden mjuk och smidig, vilket indirekt hjälper till att reparera skadorna.

3: Använd oljan på ärr och bristningar

I anslutning till ovanstående bör det nämnas att du kan dra nytta av nyponfröolja om du har ärr och bristningar. Mycket tyder också på att oljan kan ha en förebyggande effekt på bristningar. Eftersom oljan ökar hudens elasticitet kommer du vanligtvis att få färre bristningar under graviditeten, till exempel om du regelbundet vårdar din hud med nyponfröolja både före och under graviditeten.

4: Nyponfröolja för eksem

Oljan har en antiinflammatorisk effekt, vilket är en av anledningarna till att den är bra mot eksem. Det faktum att den också innehåller en stor mängd antioxidanter bidrar också till att oljan är bra för dem som lider av eksem.

Om ditt eksem också åtföljs av torr hud hjälper nyponfröolja till att mjukgöra och återfukta. På så sätt behandlas ditt eksem på flera olika sätt med nyponfröolja.

5: Optimera sårläkningsprocessen med nyponfröolja

Om du har sår som inte läker omedelbart kan du överväga att applicera nyponfröolja på dem. Även här är oljans antiinflammatoriska egenskaper extremt fördelaktiga och kan få sår att läka snabbare och bättre.

Nyponfröolja är naturens eget mirakelmedel

Som du kan gissa kan du använda nyponfröolja på många olika sätt. Oljan har många goda egenskaper tack vare de vitaminer och fetter som den innehåller. Det är helt enkelt naturens egen mirakelprodukt för hudvård.

Om du har skadad eller utmanad hud på något sätt kan du sannolikt dra nytta av kallpressad olja. Dessutom är det en utmärkt olja att använda dagligen om du vill se till att din hud förblir frisk, smidig och mjuk.

Mycket tyder på att oljan har en positiv effekt på att förebygga rynkor, eftersom den ökar hudens elasticitet. Så du kan också använda dig av denna produkt om du vill ha ett helt naturligt anti-ageing-medel.

De positiva effekterna av nyponfrö på artros

Nypon är särskilt populär som kosttillskott på grund av sin antiinflammatoriska effekt. Denna egenskap beror på dess innehåll av galaktolipider, som är en typ av fett.

Galaktolipider hindrar vita blodkroppar från att ansamlas vid inflammationer i kroppen. Detta leder till att reaktionen och smärtan lindras.

Detta är bra för personer med artros, eftersom det är inflammation som bidrar till tillståndet. Personer med artrit kan därför särskilt dra nytta av effekterna av nyponfröna. Det är dock värt att notera att nypon inte är ett godkänt växtbaserat läkemedel. Detta hindrar dock inte artritpatienter från att använda denna smärtlindrande produkt.

Nyponfröolja som hårvård

Förutom att användas för hudvård kan nyponfröolja också göra mycket gott för ditt hår. Det är allmänt känt att särskilt topparna på långt hår kan behöva lite extra fukt och vård från utsidan. Du kan göra detta effektivt med hjälp av oljor.

Nyponfröolja kan lätt användas som en egen hårvårdsprodukt. Du kan också kombinera denna olja med andra vårdande oljor för att skapa den perfekta behandlingen för ditt hår. Du kan hitta produkter med nyponfröolja för hår här.

Nyponfröolja är en billig hudvårdsprodukt

Är du intresserad av att dra nytta av de många goda egenskaperna hos nyponfröolja? Sedan är det bara att investera, och som tur är behöver det inte kosta dig en förmögenhet.

Du kan hitta nyponfröolja från många olika märken. Skillnaden mellan de olika oljorna kan till exempel ligga i det specifika nyponfrö från vilket oljan i fråga utvinns. De många fördelaktiga egenskaperna är i princip desamma. Du kan naturligtvis hitta ekologisk nyponfröolja om du är ute efter det, men det finns även konventionella varianter på marknaden.

En av de bästa sakerna med denna hudvårdsprodukt är att den är otroligt skonsam att använda. Det betyder att du kan komma långt med en mindre flaska, och därför är det också en billig hudvårdsprodukt att använda. Oftast räcker det med några droppar eller tre för hela ansiktet.

Om du ska använda nyponfröolja på större delar av kroppen behöver du naturligtvis lite mer. Ändå är denna hudvårdsprodukt mycket billigare än många andra lösningar som har samma egenskaper.

hybenkerneolie

Lämna en kommentar