Gua Sha Massage » Lär dig mer om den urgamla guasha-traditionen

Gua Sha-massage kallas också Gua Sha ansiktsmassage och Gua Sha ansiktsmassage, eftersom massagen vanligtvis utförs i ansiktet. Men på vissa ställen kan du också få en Gua Sha-kroppsmassage, som har många fördelar eftersom den minskar apelsinskal och rynkor.

Vad är Gua Sha-massage?

Gua Sha är en massage av ansiktet – eller kroppen – med en speciell Gua Sha-sten, t.ex. en svart jade, en rosenkvarts eller en bianshi. Stenen, som är rund och mjuk, ”skrapas” över huden för att stimulera huden och bindväven och på så sätt avlägsna avfallsprodukter.

Massage har blivit en trend i västvärlden de senaste åren och det finns många Gua Sha-stenar och Gua Sha-massagerullar för hemmabruk. Själva massageformen är dock mer än 2 000 år gammal och har sitt ursprung i Kina.

Gua Sha för apelsinskal och rynkor

gua sha massage udstyr

Gua Sha har en avslappnande och avstressande effekt, men minskar också apelsinskal, rynkor och svullnader. Även om massagen i sig verkar ytlig har metoden en effektiv stimulerande och renande effekt på lymfsystemet.

Här i västvärlden har Gua Sha blivit särskilt populärt i samband med vardagliga skönhetsrutiner för ansiktet. Gua Sha kan dock användas över hela kroppen; det är både en härlig form av välbefinnande massage, men också effektivt mot apelsinhud, som många besväras av på ben och armar. Gua Sha-ryggmassage, Gua Sha-benmassage och Gua Sha-armmassage kan därför också införlivas i den dagliga rutinen.

Gua Sha-massage kan utföras med olika typer av stenar. Behandlingen måste utföras under en längre tid för att ha effekt på apelsinhud. Hur länge behandlingen ska pågå beror på din cellulittyp.

Läs också: guide till massagepistolen

Vilken typ av celluliter har jag?

Valet av stenar för Gua Sha, frekvensen av massagen och behandlingens slutliga effekt beror på din typ av Gua Sha-celluliter. Celluliter kallas i vardagligt tal för apelsinhud, och det finns olika grader av apelsinhud.

  • Celluliter typ 1: Du kan få tag i 1-2 cm hud och det känns som om det finns små korn i huden.
  • Celluliter typ 2: Du kan ta tag i 1-2 cm hud och när du gör det finns det en brännande känsla i huden.
  • Celluliter typ 3: Du kan ta tag i +2 cm hud och huden känns mjuk, lite som gelé.
  • Celluliter typ 4: Du kan knappt ta tag i och lyfta huden – bara i stora klumpar

Ju högre typ av celluliter, desto mer skadad är bindväven och desto svårare är det att bli av med apelsinskalskinnet.

  • Celluliter av typ 1 tar 1-3 månader att bli av med.
  • Celluliter av typ 2 tar 1-4 månader att bli av med.
  • Celluliter av typ 3 tar 6-12 månader att korrigera.
  • Celluliter av typ 4 tar vanligtvis ett år att korrigera.

Medan de två första typerna av celluliter kan bekämpas helt och hållet, är bindväven i de två lägre typerna av celluliter så skadad att den inte kan bekämpas, utan bara förbättras. Varaktigheten är baserad på regelbunden användning av Gua Sha-behandling i hemmet – vanligtvis 3-5 gånger i veckan. Att kombinera med professionella behandlingar med jämna mellanrum kan ha en positiv effekt på behandlingen.

Läs också: våra favoritmassagemaskiner

Lämna en kommentar