Salvia rökelse – Få en lugnande helgedom hemma

Indianer har haft en tradition av smudging i tusentals år. Idag har denna tradition blivit en utbredd praxis bland många andra människor. Med hjälp av salviarökelse kan du rengöra dig själv, din omgivning, kristaller eller andliga verktyg. Det kräver bara en enkel ceremoni där du utför några ritualer.

När du använder salviarökelse kan du förvandla ditt hem till en lugnande helgedom. Det kan bli en plats där du upplever en ren och fräsch energi och en ökad känsla av lycka. Efter en rening med salvia rökelse kan du känna dig hög, glad och fri.

Vad är salvia?

Hvad er salvie?

Salvia har naturligtvis ett latinskt namn, Salvia officinalis. Salvia kommer från salvare, som betyder rädda eller läka, medan officinalis betyder erkänd medicinalväxt.

Salvia har använts som örtmedicin i hundratals år för att behandla allt från klimakteriet till halsont. Det är därför du fortfarande hittar det i många olika kosttillskott.

Vad är salvia rökelse?

Salvia-rökelse tillverkas vanligtvis av vit salvia. Salvia vit rökelse samlas i ett knippe och knyts hårt ihop. Detta gör din salviarökelse redo för smudging, vilket är en term för att rena luften.

Smudging eller rökrening har använts i många år i många kulturer runt om i världen. Om du har lite salviarökelse kan du göra en rökrening för att avlägsna negativa energier.

Hur används salvia rökelse?

Du använder salviarökelse för en s.k. smudging med hjälp av ett antal nödvändiga verktyg. Dessa verktyg är:

  • Ett gäng salvia-rökelse.
  • En abelone-skål eller ett eldfast fat av något slag för att bära runt den brinnande salvia och för att fånga upp askan.
  • Vissa föredrar tändstickor framför en tändare.
  • En fjäder eller en fläkt för att fläka runt röken med.

Öppna alla dörrar och fönster innan du börjar bränna din salviarökelse. Detta garanterar att röken och alla negativa energier kan komma ut ur rummet eller hemmet. Därefter kan du tända din salviarökelse och vänta på att en låga ska bildas. Blås försiktigt ut en flamma när den har bildats.

Nu har du bara den vackra glöden från din salvia-rökelse kvar. Du måste hålla glöden vid liv genom att blåsa försiktigt på den då och då. Om glöden i salvia slocknar, tänd den igen.

Sprid röken från din salviarökelse med en fjäder eller en fläkt när du rör dig runt i rummet, i hemmet eller runt en person som ska renas. Om du städar ett rum är det viktigt att du tar dig runt i hela rummet och in i alla hörn och vrår.

Om du dessutom har kristaller eller andliga verktyg som behöver renas kan du dra de olika föremålen genom röken från din salviarökelse.

Röken från salviarökelse representerar bönor som flyter ut i universum. Säg därför dina böner eller önskningar högt medan du viftar med en fjäder eller en fläkt för att antända röken. Att bränna rökelse är alltså en mycket personlig ritual eftersom bönorna är dina egna.

Avsluta din rökrening på bästa sätt

Afslut din røgrensning på bedste vis - salvie røgelse

När du har rengjort ett rum, en hel bostad, en person eller ett föremål går du runt det hela igen medan du ber högt en gång till. För detta ändamål kan du använda mild musik som höjer energin till en högre nivå och förstärker avsikten med dina böner.

När du har genomfört hela ritualen bör du fira den nya början fysiskt. Det kan handla om mat, sång, dans eller liknande.

Lämna en kommentar