Ögonfransserum: Få långa och fylliga ögonfransar med lash serum

Lash serum är genvägen till långa och fylliga ögonfransar. Även om du inte har naturliga ögon kan du få dem med liten ansträngning genom att använda ett bra fransserum. Kolla in vår stora genomgång av de bästa fransserummen på marknaden – och välj det bästa fransserumet för dina behov.

Ögonfransserum: de 10 bästa Ögonfransserum

Ögonfransförstärkande serum

Växtbaserat ögonfransserum fyllt med naturliga ingredienser och kliniskt bevisat att det fungerar. Eyelash Enhancing Serum är baserat på peptidkomplex och innehåller även aloe vera, kaffebönolja och jojobaolja – ingredienser som tillsammans ger en riktigt bra effekt.

Detta ögonfransserum bör användas dagligen och lovar en synlig effekt inom 4-8 veckor.

 • 8 ml
 • Tillgänglig genom prenumeration
 • Kliniskt bevisad
 • Effekt på 4-8 veckor

Xlash Pro Eyelash Serum

Ett fransserum som ger näring och stärker fransarna på djupet. Bra serum för dem som lider av trasiga ögonfransar. Efter bara 28 dagars användning kan du uppleva upp till 45 % längre fransar, 40 % mer volym och 20 % mer fyllighet. Innehåller nyttiga mineraler och näringsämnen som hjälper till att främja den naturliga tillväxten av fransar.

Xlash Pro Eyelash Serum uppnår full effekt efter 2 månaders användning. Därefter minskas användningen gradvis.

 • 6 ml
 • Parabenfri
 • Effekt efter 28 dagar

Nanolash ögonfransserum

Nanolash Eyelash Serum ger fylligare, längre och mörkare ögonfransar och är särskilt lämpligt för dem som använder konstgjorda ögonfransar. Serumet stärker dina egna ögonfransar och förhindrar att de går sönder – och har ingen negativ effekt på lim eller konstgjorda fransar.

Detta serum är utrustat med en mycket liten och fin applikator som gör appliceringen lekande lätt.

 • 3 ml
 • Effekt på 4 veckor
 • Kan användas med konstgjorda ögonfransar

M2 Beauté Eyezone Conditioning Care

Smart ögonfransserum som är en 2-i-1 produkt som kan användas för både ögonfransar och ögonbryn. Förutom de mycket effektiva peptidkomplexen innehåller detta fransserum även ett aktivt extrakt av acaibär som ökar kollagenbildningen. Tillsammans ger de starka bryn och fransar som har glans och smidighet.

Detta ögonfransserum används som en del av den dagliga rutinen. Den ska användas en gång om dagen, antingen morgon eller kväll

 • 8 ml
 • Kan användas för fransar och bryn
 • Ökar bildningen av kollagen

Revitalash ögonfransbalsam

Med naturliga och unika ingredienser som veteprotein, grönt te och ringblomma är det ingen tvekan om att detta serum sticker ut från mängden. Förutom tjockare och längre fransar lovar produkten också mer lock och ökad tillväxt av fransarna.

Revitalash Eyelash Conditioner är ett prisbelönt fransserum som ger en mycket synlig effekt på bara 3-8 veckor.

 • 2 ml
 • Effekt på 3-8 veckor
 • Prisbelönt

Grande Cosmetics LASH-MD Enhancing Serum

Prisbelönt veganskt fransserum som ger spektakulära resultat på bara 4-6 veckor. Upp till tre månader efter att den har tagits i bruk kan man se en förbättring. Detta fransserum är speciellt framtaget för att påskynda franstillväxten, så att dina fransar växer snabbare. Dessutom har serumet en positiv effekt på både längd, fyllighet och styrka.

Grande Cosmetics LASH-MD Enhancing Serum är godkänt för användning med konstgjorda ögonfransar. Serumet kan faktiskt bidra till att förlänga livslängden på ögonfransförlängningar.

 • 2 ml
 • Effekt på 4-6 veckor
 • Prisbelönt
 • Vegansk

Sanzi Beauty Eyelash Growth Serum

Veganskt ögonfransserum utvecklat av många naturliga ingredienser och är helt fritt från olja, parabener och hormoner. I gengäld är serumet fyllt med peptider och antioxidanter som bidrar till längre och fylligare ögonfransar.

Sanzi Beauty garanterar att detta serum ger dig en synlig effekt efter minst 16 veckors användning. Om du tar ett foto när du använder den lovar de att ge dig pengarna tillbaka om dina ögonfransar inte har blivit synligt längre efter 16 veckors daglig användning.

 • 5 ml
 • Effekt på 6-16 veckor
 • Garanti för effekt
 • Vegansk
 • Fri från parabener, oljor och hormoner

GOSH Growth Serum Hemligheten bakom längre fransar

Prisvärt fransserum från GOSH som stärker befintliga fransar och innehåller SymPeptide som ökar franstillväxten. Detta serum bör användas dagligen som en regelbunden del av din groomingrutin för synliga resultat.

 • 6 ml
 • Förbättrar tillväxten

RapidLash Eyelash Enhancing Serum

Inte mindre än 3 miljoner exemplar av detta fransserum har sålts över hela världen, och denna försäljningssiffra talar för sig själv. Serumet är effektivt och ger synliga resultat inom 1-2 månader i form av längre, fylligare och starkare ögonfransar.

Produtett har testats av ögonläkare och rekommenderas även för kontaktlinsbärare.

 • 3 ml
 • Effekt på 1-2 månader
 • Prisbelönt
 • Fri från parabener

Jane Iredale PureLash Extender & Conditioner

Vårdande fransserum som stärker och motverkar trasiga fransar. Serumet kan användas under mascara för en omedelbar effekt. Produkten är baserad på algextrakt som ger den vårdande och skyddande effekt som är kännetecknande för detta fransserum.

 • 9 ml
 • Kan användas under mascara
 • Parabenfri

Varför använda ett fransserum?

Lash Serum är mirakelprodukten för dig som av naturen har korta fransar eller har fransar som har en tendens att gå sönder. Ett fransserum är också ett bra komplement till ögonfransförlängningar, eftersom limmet från de konstgjorda fransarna är hårt mot dina egna fransar. Lash serum vårdar och stärker fransarna så att de bättre kan stå emot den påfrestning som ögonfransförlängningar innebär.

Om du vill ha snabbare växande, längre, fylligare eller starkare ögonfransar är lash serum svaret. Vilket fransserum du ska välja beror på syftet. Vissa fransserum är särskilt utformade för att stärka fransarna vid användning av ögonfransförlängningar, medan andra innehåller tillväxtfrämjande ingredienser och andra är avsedda att skapa fyllighet. Vissa serum är en kombination av flera saker

Relaterat: IPL-laserhårborttagning – allt du behöver veta

Fungerar fransserum?

Det finns många fransserum på marknaden och det är svårt att säga något generellt om deras effektivitet; vissa har en synlig effekt efter några veckors användning, medan andra produkter är mer tveksamma.

Just för att det finns så många tvivelaktiga produkter på marknaden är det bra att vara skeptisk när du väljer ett fransserum. Du kan försäkra dig om att du får tag på ett effektivt fransserum genom att leta efter prisvinnare och produkter med kliniska bevis. På så sätt vet du att pålitliga källor har godkänt produkten.

Hur man använder fransserum

De allra flesta av alla typer av fransserum bör appliceras en gång om dagen. Dessutom är det liten skillnad i hur länge serumet ska användas.

De dyrare varianterna syftar vanligtvis till att bygga upp en varaktig effekt. Detta innebär att du använder produkten dagligen i 3-4 månader och sedan minskar till 2-4 gånger i veckan för underhåll.

De billigare produkterna på marknaden har ofta en mer kortvarig effekt, så du måste fortsätta använda produkten dagligen så länge du vill ha synliga resultat.

Gemensamt för de olika fransserummen är att de första små resultaten visar sig efter 4-6 veckor och att effekten sedan ökar gradvis tills produkten har nått sin fulla effekt, vanligtvis efter 3-4 månader för de flesta fransserum.

Applicering av fransserum

Själva applikatorn för fransserumet är mycket lik en flytande eyeliner – och de flesta fransserum appliceras på samma sätt: på den våta linjen vid basen av fransarna. Vissa typer av fransserum måste också appliceras på själva fransarna.

Beroende på serumets innehåll kan det svida lite vid appliceringen. I de flesta fall är det helt ofarligt. Ju mer naturliga produkter du väljer, desto mindre risk för stick. Om stickningarna fortsätter eller orsakar röda ögon eller utslag, sluta använda serumet och kontakta din läkare om det rör sig om en allergisk reaktion.

Vissa fransserum ska appliceras på våta fransar, medan andra ska appliceras på torra fransar. Gemensamt för alla typer är att de ska appliceras på rena ögonpartier utan smink. Vissa serum kan appliceras precis innan du applicerar mascara för en mer omedelbar volymgivande effekt, medan andra bör få torka helt innan du applicerar ögonmakeup. De flesta produkter rekommenderas att appliceras före sänggåendet.

Erbjudande om fransserum: Vad kostar lash serum?

Det finns fransserum i praktiskt taget alla prisklasser. Du bör dock vara medveten om att – som med så många andra saker – du får vad du betalar för. Om du köper ett no name lash serum för en 50:a, förvänta dig inte stora hjortfransar. Å andra sidan bör du vara extra uppmärksam på ingrediensförteckningen för att undvika kliande ögon.

De allra flesta fransserum ligger i prisklassen 300-900 DKK. Priset beror på märke, innehåll och mängd. Vissa fransbalsam innehåller 2 ml, medan andra innehåller 9 ml (och allt däremellan). Det betyder inte att ett fransserum för 300 pund är billigare i längden än ett fransserum för 500 pund om det finns dubbelt så mycket serum i den dyrare versionen

Därför är fransserum en viktig del av din skönhetsrutin

Få människor tvivlar på att deras hår behöver extra vård, eftersom vind, väder och styling tar ut sin rätt. Du kanske inte tänker på det, men dina fransar bär faktiskt lika mycket. Fransböjare, mascara och sminkborttagning är en del av den dagliga rutinen för många kvinnor. Sedan finns det ögonfransförlängningar, som är ännu hårdare för fransarna.

Allt bärs på dina ögonfransar. I värsta fall bryts ögonfransarna eller tillväxten hämmas i viss mån. Därför är det viktigt att ta hand om dina ögonfransar – helst innan de skadas, förstås.

Ögonfransserum är den vård som dina fransar behöver. De olika serumen kan stärka befintliga fransar eller öka tillväxten om du redan har förlorat några av dina fransar. Dessutom kan serum ge håret den extra längd och fyllighet som de flesta människor längtar efter. Vem skulle inte vilja ha ögon utan mascara?

Serumet för fransar fungerar inte – vad ska jag göra?

Om du har börjat med en behandling med fransserum och du inte ser några resultat efter 4-6 veckor är det första du måste göra att se till att du använder ditt fransserum på rätt sätt. Rekommendationerna varierar något beroende på produkten, men i allmänhet bör du applicera fransserum en gång om dagen. Det är viktigt att komma ihåg att applicera serumet varje dag för att uppnå önskat resultat.

Dessutom måste du applicera serumet enligt instruktionerna. Vissa serum ska bara appliceras på fransrötterna, medan andra ska appliceras på själva fransarna. Vissa ska appliceras på våta fransar, medan andra ska appliceras på torra fransar. För att uppnå önskad effekt med ditt fransserum är det därför viktigt att du applicerar det enligt rekommendationerna för den specifika produkten. Generellt är det viktigt att alltid applicera serumet på rena och makeupfria fransar.

Många experter rekommenderar också att man applicerar fransserum strax före sänggåendet – efter att dagens smink har avlägsnats och du har utfört dina dagliga hudvårdsrutiner. På så sätt får serumet verka över natten.

Om ditt fransserum inte fungerar som avsett kan du fundera på om du har köpt en för billig produkt. Köp ett prisbelönt eller kliniskt bevisat fransserum för att vara på den säkra sidan.

Se också: de bästa kosttillskotten för hår

Vem kan använda fransserum?

I princip kan alla använda fransserum; det gäller bara att hitta det fransserum som passar dig. Om du använder kontaktlinser måste du vara extra uppmärksam. Vissa fransserum är speciellt utformade för kontaktlinsbärare. Alternativt kan du applicera serumet innan du går och lägger dig så att du inte har kontaktlinser på dig när du applicerar det.

Som med all hud- och hårvård kan vissa ingredienser störa och orsaka allergiska reaktioner hos vissa personer. När det gäller ögonområdet bör du undvika alltför starka ingredienser, inklusive parfymer.

Många franskrämer är numera veganska. Detta garanterar att ingredienserna är veganska och att du köper en produkt som inte har testats på djur.

Hur länge räcker lash serum?

De flesta fransserum börjar ge effekt efter 4-6 veckor och full effekt efter 3-4 månader. Därefter rekommenderas en avtrappning. Att trappa ner betyder inte nödvändigtvis att man ska sluta använda serum 3-4 gånger i veckan i stället för dagligen för de flesta typer av hudtyper. Så här går du över till att underhålla fransarna snarare än att behandla dem.

Om du slutar använda serumet kommer du vanligtvis att fortsätta att se den fulla effekten i några veckor och sedan en gradvis minskande effekt. Detta beror på att det är dina nuvarande fransar som har fått nytta av serumet och fransarna byts ut under några veckor. De nya fransarna kan inte förväntas ha samma effekt som serumet.

För att skydda ögonområdet rekommenderas en paus från serumet var sjätte månad. Ta en paus på minst några veckor och helst en månad.

Varför går ögonfransarna sönder?

De flesta har förlorat en ögonfrans eller två, vilket är irriterande i sig självt. Men om problemet är mer uttalat eller uppträder regelbundet kan det bli en utmaning för symmetrin i ansiktet.

Ögonfransar går inte av sig själva. Det krävs något yttre för att bryta dem. I de flesta fall beror det på att mascaran avlägsnas för hårt. Många gnuggar mycket för att ta bort mascara, och även om du gnuggar med en mjuk bomullsrondell kan fransarna gå sönder – särskilt om de har blivit svaga med tiden.

Om du vill undvika trasiga fransar kan du stärka dina fransar med ögonfransserum, men det är lika viktigt att optimera borttagningen av sminket – och kom ihåg att ta bort det varje dag innan du går och lägger dig. Att sova med mascara på kan vara en annan förklaring till att fransar saknas. Mascara gör fransarna långa och stela, vilket gör att de riskerar att gå sönder när du vänder och vrider dig i sängen på natten.

Läs också: sulfatfritt schampo och balsam utan silikon

Har lash serum en effekt?

Ja, ett bra ögonfransserum har en tillväxtfrämjande effekt, vilket resulterar i snabbare växande, starkare och längre ögonfransar. Tyvärr finns det också många dåliga varianter på marknaden som du bör undvika.

Hur fungerar lash serum?

Lash Serum innehåller en rad aktiva ingredienser som verkar för att stimulera kroppens naturliga franstillväxt och stärka hårsäckarna och borstarna.

Kan jag använda lash serum varje dag?

Ett tag, ja. De flesta serum med lutning bör användas varje dag i 3-4 månader och sedan minskas. För permanent användning rekommenderas en månads paus var sjätte månad.

Lämna en kommentar