Hampafröolja är en gåva för din kropp och din vardag

Hampa är en fantastisk växt med en vild kulturhistoria. Som nyttoväxt har hampa ett enormt antal användningsområden och egenskaper. Först och främst är det en stark växt som är lätt att odla och kan växa i de flesta klimat så länge det inte finns någon frost. Dessutom kan växtens fibrer användas på otaliga sätt, liksom dess frön, blad och rötter

Rep och textilier av hampa är inte bara starka, de är också vackra, och hamptextilier kan göras både mjuka och hårda och grova i strukturen. Vi vet alla att hampa också kan rökas eller ätas för att uppnå en hög effekt. Det är något som människor har använt i tusentals år och som samhällen runt om i världen idag förhåller sig mycket olika till

I vissa länder är det lagligt, i andra straffas man med fängelse bara för att man bär det, i andra är det lagligt att använda det om det är för medicinska ändamål

Relaterad artikel: allt du behöver veta om CBD-olja

I Danmark har det under många år förts en omfattande debatt om legalisering och användning av cannabis. Idag är det lagligt att använda CBD-olja för medicinska ändamål och vissa läkare (inte alla) skriver ut den till sina patienter.

Dessutom har hampa den fantastiska fördelen att fröna kan pressas för att utvinna olja som är rik på essentiella fettsyror som Omega 3, 6 och 9. Läs vidare för att ta reda på vad hampafröolja är och hur du kan använda oljan på många olika sätt.

Vad innehåller hampafröolja? Här förstår du varför oljan är så speciell

Hvad indeholder hampefrøolie

Anledningen till att hampafröolja är speciell är att den är berikad med några av våra mest värdefulla fettsyror och vitaminer. Balansen mellan omega 3, omega 9, alfa-linolensyra, omega 6, linolsyra och gamma-linolensyra är perfekt i oljan. Det är essentiella omättade fettsyror som kroppen inte producerar själv. Att de är essentiella innebär att vår kropp behöver dem för att fungera optimalt. Men eftersom de inte produceras i kroppen måste vi få dem via kosten. Och det är här som hampafröolja verkligen är en gåva till kroppen, med ett dagligt intag av oljan erbjuder du din kropp att få de essentiella fettsyror den behöver. (Bonusinformation: gamma-linolensyra finns också i bröstmjölk).

Förutom essentiella fettsyror innehåller hampafröolja även kalium, magnesium, kalcium, fosfor, järn, koppar, mangan, natrium, zink och E-vitamin.

Som du förmodligen redan har förstått är hampafröolja en av de hälsosammaste oljorna vi har. En sådan kombination av omättade essentiella fettsyror, vitaminer och mineraler hittar du inte någon annanstans. Och den kan användas på så många olika sätt – du kan äta den med en sked, på en sallad eller i mat, förstås – men även hud och hår har nytta av den här utsökta oljan

Låt oss titta närmare på dess användningsområden.

10 sundhedsmæssige fordele ved hampfrø
Infografik: 10 hälsofördelar med hampafrö / hampafröolja

Användning av hampafröolja – de många användningsområdena

För huden!

hampefrø olie til huden

Hampafröolja är rengörande och återfuktande. Oljan liknar människokroppens egna lipider och tränger därför mycket djupt in i våra hudceller. En annan anledning till att hampafröolja är bra för huden är att den inte täpper till hudens porer

Många oljor stänger och täpper till hudens porer, vilket kan leda till att huden täpps till och blir oren. Därför är hampafröolja verkligen bra för personer som har problem med akne eller pormaskar.

Om du letar efter en bra lyxig ansiktsolja med hampafröolja är den här oljan perfekt. Huvudingrediensen är hampfröolja, och dessutom innehåller formeln nyponolja som har en antiinflammatorisk effekt, oregano, salvia, basilika och enbär som tillsammans lugnar och minskar rodnad. Perfekt för känslig och irriterad hud Tillgänglig här.

Bra ren hampfröolja finns här.

Eksem

Milda former av eksem och irriterad hud kan gynnas av hampafröolja. Eftersom oljan inte täpper till hudens porer och lätt anpassar sig till huden är den bra för irriterad hud som saknar fukt.

Hår – starkt och friskt med hampafröolja

De goda omegaoljorna i hampafröolja kan göra underverk för håret. Detta gäller oavsett om du intar oljan eller applicerar den på hår och hårbotten. Du kan blanda lite av oljan i ditt schampo om du vill göra det enkelt, men du kan också massera in oljan i hårbotten och låta den verka över natten eller några timmar innan du tvättar håret

Vår hårbotten är ofta förbisedd, men den är full av nervändar och huden behöver naturligtvis också vård. Ju bättre blodflöde du har i hårbotten, desto friskare och starkare blir ditt hår. Så du kan gärna ge dig själv en god hårbottenmassage med hampafröolja.

Oljan kan köpas här.

Om du vill göra det enkelt kan du använda ett schampo och balsam med hampafröolja Denna tvål kan användas för både kropp och hår.

Och detta konditioner från Faith in Nature är helt enkelt jättegott.

Hampafröolja för kroppen och hälsan

Hampefrøolie for kroppen og sundheden

Om du konsumerar hampafröolja dagligen får du många hälsofördelar. De många goda eteriska oljorna, mineralerna och vitaminerna gör stor skillnad för vårt immunförsvar, men även hjärt- och kärlsystemet och blodtrycket påverkas positivt av oljan. Hampafröolja smakar också jättegott, du kan doppa bröd i den, hälla den på sallad eller lägga en matsked i en smoothie. Så länge du inte värmer upp oljan, behålls de goda egenskaperna.

Så integrera hampafröolja i din kost så kommer du definitivt att ha nytta av den. Om du äter en till två skedar om dagen är du nöjd. Life oil är känt för sin höga kvalitet på olika oljor. Deras hampafröolja finns här.

Lämna en kommentar