Gua sha – ansiktsbehandling utan kemikalier

Vår hud utsätts dagligen för vind och väder, kemikalier, föroreningar osv. Solen, livet och åldern lämnar onekligen sina spår. Rynkor, både små och stora, kan vara vackra och ge ansiktet karaktär och utstrålning. Men vissa rynkor ger ansiktet ett hårt utseende

Till exempel kan rynkor mellan ögonbrynen, så kallade oroslinjer, få oss att se sura och allvarliga ut. Dessutom kan rynkor från näsan till munnen få ansiktet att se lite hundens ut, och i allmänhet är slappa ansikten och hud utan vitalitet inte särskilt smickrande

Vi vill ju trots allt se glada, glada och friska ut. Tanken på att fylla huden med kemikalier som botox och fillers är deprimerande. Det är onaturligt och har många oönskade biverkningar. Lyckligtvis finns det ett naturligt alternativ till botox: Gua Sha.

Gua sha – traditionell kinesisk medicin för trötta ansikten

Gua sha – Traditionel kinesisk medicin til trætte ansigter

I Kina har Gua Sha-metoden använts i århundraden för att skapa vitalitet, flöde, blodcirkulation och vacker hud. Det finns en bra anledning till varför de fortfarande gör det och varför det nu sprids över hela världen – det fungerar!

Dessutom är det helt naturligt och du behöver inga nålar, läkare eller sjuksköterskor för att hålla din hud ung och vacker. Gua betyder ”skrapa” och Sha betyder ”sand”

Det är en teknik där man skrapar en platt jade- eller rosenkvartssten över huden för att slappna av och lugna stela muskler och för att dränera vävnaden på ackumulerade avfallsprodukter. Du kan få en Gua Sha-behandling på kroppen, men det är ansiktsbehandlingen som jag fokuserar på. Du kan göra det själv och hålla huden i ansiktet och på halsen frisk och vacker.

Gua Sha ansiktsbehandling

Gua sha ansigtsmassage

Gua Sha i ansiktet är en ganska enkel metod som avslappnar alla små ansiktsmuskler. Den motverkar svullnad genom att främja dränering av lymfkärlen och främjar blodcirkulationen. Gua Sha fungerar också genom att lösa upp bindväven i ansiktet. Vi har bindväv över hela kroppen. Med åldern blir bindväven torr och stel, vilket leder till rynkor och stela kroppar – så det är viktigt att se till att bindväven hålls återfuktad, till exempel med Gua Sha.

Bara en behandling med Gua Sha ger ett synligt resultat i ansiktet. Huden blir mer strålande och ser mer tonad ut. Och du kan enkelt göra behandlingen själv.

  • Allt du behöver är en Gua Sha-sten Tillgänglig här.
  • En något billigare version finns här.
  • Och en god ekologisk olja Tillgänglig här.

Gör det själv – Ansiktsbehandling med Gua Sha – Innan dubörjar

Gør det selv – Ansigtsbehandling med Gua Sha - Før du går i gang

En viktig tumregel när du gör Gua Sha i ansiktet är – Tänk på oljan. ALLTID. Stenen ska glida lätt över huden och får inte dra i huden. Det är det som finns under huden som du vill gå in och arbeta med, inte själva hudytan. Dra inte i huden – tänk på tryck och vad som finns under hudytan när du gör Gua Sha

När det gäller olja, välj definitivt en som är ekologisk! Du tar bort avfall och kemikalier från din kropp, därför bör du inte lägga till mer genom att använda olja som inte är ekologisk. Använd om möjligt ekologisk kokosolja, den har många goda egenskaper. Om du vill veta mer om kokosoljans egenskaper kan du läsa min artikel med många goda råd här.

Däremellan kan du göra din Gua Sha-behandling ännu bättre och läckerare genom att använda en lyxig ansiktsolja som går in och arbetar med huden. När du använder Gua Sha-tekniken ser du till att oljan masseras in ordentligt i huden, därför är det självklart att kombinera Gua Sha med ansiktsolja.

För en mer djupgående anti-ageing-behandling kan du kombinera Gua Sha-ansiktsbehandlingen med denna olja från John Masters.

Oljan är baserad på granatäpple som ofta används i anti age-krämer.

Evolve har också en supergod olja som kan användas av alla hudtyper.

Jag rekommenderar att du gör Gua Sha till en del av din veckovisa rutin. Helst bör det gå några dagar mellan behandlingarna, men två till tre gånger i veckan är ett utmärkt sätt att underhålla huden och hålla den strålande. Själva behandlingen är ganska enkel!

På youtube kan du hitta videor som guidar dig genom en Gua Sha ansiktsbehandling, men du kan också följa min guide nedan. Det är väldigt olika hur vi lär oss och vissa behöver se det innan de förstår det fullt ut.

Hur man gör – Gua Sha – professionell ansiktsbehandling med din egen hand

  1. Rengör huden med en mild ansiktstvätt. Använd en ekologisk produkt, har en supergod rengöringsgel – och priset är förvånansvärt bra också 😉
  2. Applicera ekologisk olja på både hals och ansikte kom ihåg: Sätt upp håret i en knut eller använd ett hårband så att håret inte blir fett av oljan.
  3. Flytta stenen uppåt och massera försiktigt. Börja i nacken och rör dig uppåt med små massagerörelser. Var särskilt noga med att massera områdena: käklinjen, kindbenen, ögonbrynen och punkten mellan ögonbrynen.
  4. Avsluta med att köra några gånger i området mellan ögonbrynen – det tredje ögat. Enligt traditionell kinesisk medicin ligger nyckeln till evig ungdom här – professionella Gua Sha-utövare avslutar alltid behandlingen vid det ”tredje ögat”.

Kom ihåg att vara försiktig och flytta stenen uppåt. Håll huden lätt med den andra handen. Le mot dig själv i spegeln och njut av ditt ”jag”-ögonblick.

Gua Sha Roller och andra Gua Sha-verktyg

Gua Sha Roller og andre Gua Sha redskaber

En annan bra Gua Sha-metod som främst dränerar vävnaden från avfallsprodukter och motverkar svullnad i ansiktet är Gua Sha Roller. Den används precis som Gua Sha-stenen, förutom att den rullar av sig själv. Gua Sha Roller är kanske lite enklare än stenen, men effekten är inte lika omfattande som när du använder stenen

Men om du vill ha ett lite enklare sätt att ge dig själv ansiktsbehandlingar och arbeta för att avlägsna ackumulerat avfall och svullnad i ansiktet, är rollern helt okej Den finns här

Du kan också läsa mycket mer om den så kallade Facial Roller här.

Gua Sha på kroppen – mot celluliter och apelsinhud – för smidig bindväv

Gua Sha på kroppen - mod cellulite og appelsinhud – for smidigt bindevæv

Många kvinnor lider av celluliter, även kallat apelsinhud. En del av celluliterna orsakas av avfallsprodukter och har inte nödvändigtvis med fett att göra. Du kan göra mycket själv för att undvika apelsinhud. Det är till exempel effektivt att klappa huden efter ett bad eftersom det ökar blodflödet. Kalla bad fungerar på samma sätt. Om du inte vill stå under den kalla duschen under hela badet kan du skölja kroppen i kallt vatten som en sista utväg

Gua Sha-massage hjälper också mot apelsinhud. I princip gör alla dessa metoder samma sak: de ökar blodflödet i kroppen och huden. Gua Sha har dock också en effekt på bindväven (även kallad fascia)

Bindväven spelar en stor roll i vår kropp, och en stel och torr bindväv leder till en stel och torr kropp. Gua Sha gör alltså mer än att bara öka blodflödet, och det är därför du kommer att se tydliga resultat om du använder Gua Sha-massage regelbundet. Kom alltid ihåg att använda olja när du ger dig själv Gua Sha-behandlingar. Annars finns det inte mycket annat att komma ihåg än att njuta av den självkärleksfulla tid det är att ge sig själv en massage.

Om du vill använda Gua Sha för apelsinhud ska du naturligtvis utföra behandlingen på och runt det område där du har celluliter. Som nämnts är Gua Sha-massage på kroppen också bra för att lösa upp och mjuka upp bindväven, vilket gör dig smidigare och håller din kropp frisk och vital.

Du hittar Gua Sha-stenar för massage här.

Lämna en kommentar