Vill du ha en översikt över dina kroppsmått? Välj den bästa Diagnostisk våg

Om du menar allvar med att gå ner i vikt eller bygga muskler räcker det oftast inte med en vanlig vikt. Istället kan du behöva en av de bästa kroppssammansättningsvågarna som visas nedan. Standardvågar registrerar bara din vikt. De säger ingenting om muskelmassa, fettprocent eller dina framsteg.

Som tur är finns det ett antal mätare för kroppssammansättning på marknaden som utför dessa uppgifter åt dig. Många av dem kan till och med lagra dina data eller överföra dem till din smartphone (och dina familjemedlemmars data, om de också vill bygga muskler eller gå ner i vikt).

Den mest exakta kroppsanalysvågen ser till att du har full koll på dina kroppsmått, så att du kan få en bättre bild av din hälsa, oavsett om du vill gå ner i vikt, bygga upp muskler eller helt enkelt bibehålla din vikt.

Så om du letar efter en mer avancerad våg som mäter kroppsfett och många andra delar av din kroppssammansättning kan du ta en titt på listan nedan.

Varför välja en kroppssammansättningsvåg framför en vanlig våg?

De flesta människor använder vågen för kroppssammansättning för att mäta sin vikt eftersom den är användarvänlig och bekväm.

Dessa moderna produkter används vanligtvis av personer som vill lära sig mer om sina kroppsmått. Även om en vanlig våg också kan visa hur många kilo du väger kan den aldrig visa lika detaljerade uppgifter om hur din kropp är uppbyggd som en kroppssammansättningsvåg.

De vanliga vågar som många av oss har hemma använder en enkel princip för att väga en person, vilket är anledningen till att vikten visas. En kroppssammansättningsvåg använder däremot mer avancerad teknik som skickar en svag elektrisk ström genom din kropp.

Denna ström analyserar vatten, muskler och fett i din kropp och ger en fullständig analys av din kroppssammansättning. På det hela taget kan en sådan innovativ och avancerad våg ge den mest komplexa och exakta mätningen av din kropp jämfört med en vanlig våg.

Vilka är fördelarna med en kroppsanalysvåg?

Det räcker inte att mäta din vikt, eftersom du aldrig får en fullständig förståelse för din kroppssammansättning. Eftersom du består av muskler, vatten, fett osv. är det viktigt att veta mer om alla tre parametrarna. Medan en vanlig modell bara visar hur många kilo du väger, visar en våg för analys av kroppssammansättning den exakta sammansättningen och maximerar på så sätt dina resultat.

Enkelt och billigt

Det finns andra sätt att få en kroppsanalys. Men dessa metoder är ofta inte tillgängliga för användning i hemmet och kostar mycket mer. Med en kroppsanalysvåg med många innovativa funktioner kan du övervaka dina kroppsmått när som helst i ditt eget hem och till en mycket lägre kostnad.

En bättre förståelse för din vikt och din kropp

Att bara ställa sig på en våg och se hur mycket du väger är inte en särskilt exakt vägning. Din kropp består trots allt inte bara av fett, utan även av många andra saker. Dessutom kanske du förlorar fett och bygger muskler, så du kanske inte ser någon större skillnad på en vanlig skala. Om du använder en mer innovativ våg kan du bättre förstå din kroppssammansättning, så att du alltid kan se dina framsteg.

Personlig övervakning av dina framsteg

Med en kroppsanalysvåg kan du lagra dina egna data precis som det vanligtvis är möjligt att lagra andras data. Innan du ställer dig på vågen måste du vanligtvis ange ålder, kön, längd och annan information, så att du kan spara dina mätningar och se dina resultat över tid. Den kan användas som ett sätt att övervaka dina personliga framsteg.

Kroppsanalysviktstest: Översikt över de 5 bästa vikterna för kroppsanalys

Nedan kan du läsa mer om några av de bästa kroppsanalysvågarna på marknaden.

Denna artikel om kroppsanalys är sammanställd utifrån befintliga produktbeskrivningar, tester och recensioner på nätet. Helsebladet.se har alltså inte köpt och testat de nämnda produkterna, utan har förberett artikeln på grundval av grundlig forskning.

Bäst i testet

1. Beurer BF700 kroppsanalysvåg

Den tidigare testvinnaren Beurer BF700 är en snygg kroppsanalysvåg med Bluetooth-teknik. Med den kan du hålla koll på dina kroppsmått var du än befinner dig.

Kroppsanalysvågen är utrustad med automatisk användarigenkänning för upp till åtta användare och kan användas för att mäta kroppsvikt, kroppsfett, kroppsvätska, muskelmassa, benmassa och BMI.

Dessutom har vågen en AMR- och BMR-kaloriberäkning och en automatisk avstängningsfunktion så att den stänger av sig själv om du glömmer det. Vågen kan användas tillsammans med en app för att få en överblick över dina hälsodata.

Fördelar:

 • Kan användas av upp till 8 olika personer
 • Automatisk avstängning
 • Många olika kroppsmått

Nackdelar:

 • Det kan bara finnas en användare i appen

Mest avancerade

2. Tanita BC-545N kroppssammansättningsvåg

Här får du en avancerad kroppssammansättningsvåg med hög mätnoggrannhet som ger dig en bild av din kroppssammansättning på bara 10 sekunder. Kroppsanalysen visar mätningar av allt från vikt till kroppsfett, kroppsvätska, muskelmassa, metabolisk ålder till BMI och mycket mer.

Vågen kan förinställas för användning av 5 personer med tid och datum. Tanita BC-545N har dessutom automatisk användarigenkänning, så du behöver bara ställa dig på vågen så känner den igen dig.

Fördelar:

 • Automatisk identifiering av användare
 • Hög mätnoggrannhet
 • Mätningar på bara 10 sekunder

Nackdelar:

 • Relativt dyrt

3. Beurer BF720 kroppsanalysvåg

Beurer BF720 är en uppdaterad version av den populära BF700. Vågen är tillverkad i en snygg glasdesign med fyra elektroder och har automatisk användarigenkänning för åtta användare.

Tack vare vågens Bluetooth-funktion är det möjligt att överföra mätningarna till din smartphone. På så sätt kan du få en överblick över dina mätningar oavsett om du är hemma eller på språng.

Beurer BF720 kan mäta kroppsfett, kroppsvätska, muskelmassa, vikt, benmassa, BMI, kaloriberäkning med mera.

Fördelar:

 • Snygg vikt
 • Bluetooth-funktion
 • Automatisk användarigenkänning för upp till åtta användare

Nackdelar:

 • Finns endast i svart

4. Soehnle Shape SP200 kroppsanalysvåg

Shape SP200 mäter kroppsfett, kroppsvätska och muskelmassa, visar ditt BMI och talar om exakt hur många kalorier du behöver per dag. Ange bara din aktivitetsnivå så räknar den ut ditt kaloribehov.

Dina kroppsmått kan enkelt avläsas på den stora LCD-skärmen, och tack vare den automatiska användarigenkänningen behöver du bara ställa dig på vågen. Den kan skilja mellan upp till åtta olika användare.

Kroppsanalysvågen är också utrustad med gummifötter, en halkfri yta och en automatisk avstängningsfunktion.

Fördelar:

 • Gummifötter och halkfri yta
 • Stor LCD-display
 • Beräknar ditt kaloribehov

Nackdelar:

 • Fyller upp lite mer än andra modeller

5. Tanita BC587 Kroppssammansättningsvåg

Detta är en smart kroppssammansättningsvåg från Tanita med en maximal kapacitet på 200 kg. Den mäter kroppsfett, kroppsvätska, muskelmassa, benmassa, ditt rekommenderade dagliga kaloriintag med mera.

Den här kroppsanalysvågen rymmer upp till fyra personer och har en mätnoggrannhet på +/- 100 gram, så du är garanterad en mycket noggrann kroppsanalys.

Fördelar:

 • Maximal kapacitet på 200 kg
 • Visar ditt rekommenderade dagliga kaloriintag
 • Mätnoggrannhet på +/- 100 gram

Nackdelar:

 • Endast för fyra personer

Guide för att köpa en våg för kroppssammansättning

Det finns många mätare för kroppssammansättning på marknaden. Så vad ska du titta på för att välja rätt modell? Här är några tips om vad du ska kontrollera när du köper en kroppsvikt, så att du får en modell som passar dina personliga behov och önskemål.

Satsa på en användarvänlig och säker design

Även om det inte är farligt att använda en kroppssammansättningsmätare är det alltid en bra idé att välja en säker och användarvänlig modell. Därför är det en bra idé att leta efter en modell som är robust och kanske har en halkfri yta så att den inte glider runt på golvet. Du bör också leta efter en våg som är lätt att använda och som tydligt visar dina mått.

Kontrollera den maximala viktkapaciteten

För att få en exakt mätning bör vågen användas under optimala förhållanden. Detta gäller även den maximala viktkapaciteten. Om du väger mer än vad vågen tillåter kan den inte göra en korrekt mätning av din kroppssammansättning. Kontrollera därför alltid vågens maximala kapacitet.

Vilka mått kan vågen ta?

Den största anledningen till att du väljer en våg för analys av kroppssammansättning är att den kan göra mer än en vanlig våg. Se därför alltid till att kontrollera vilka mätningar den kan göra. Om du vill ha en som kan mäta fett, vätska, muskelmassa, BMI med mera är det viktigt att den har dessa funktioner.

Hur många användare kan använda vågen?

Om du vill ha en våg som är användbar för hela familjen ska du välja en som kan komma ihåg så många användare som möjligt. Vissa modeller kan komma ihåg upp till åtta användare, vilket gör det lättare för flera personer att få ett snabbt och exakt mått så fort de kliver upp på vågen. Samtidigt är en våg med automatisk igenkänning en fördel, så att du inte behöver skriva in dina uppgifter varje gång.

Ofta ställda frågor

Hur exakt är en kroppsanalysvikt?

Noggrannheten hos kroppsanalysvågar varierar, men har en genomsnittlig felprocent på 3,7-5 %. Kan vara högre eller lägre beroende på modell.

Vad är en kroppsanalysvikt?

En kroppssammansättningsvåg ger dig en fullständig översikt över din kroppssammansättning, inklusive BMI, benmassa, muskelmassa och vätska.

Läs också: de bästa lamporna för ljusterapi

Lämna en kommentar