Detox te test: välj det bästa renande teet

Detoxkurer blir alltmer populära, och det är inte utan anledning. Våra kroppar utsätts för många saker och det är viktigt att ta hand om dem så att de kan stå emot sjukdomar – både nu och i framtiden.

Ett av de enkla och snabba sätten att hjälpa din kropp att hålla sig frisk är att dricka detoxte, som har en renande effekt. I den här artikeln kan du läsa allt om detoxte: Hur fungerar det? Hur ofta ska du dricka den? Och vilket te ska du egentligen välja?

Mitt bästa val:

WeightWorld Detox te

detox te udrensende weightworld

Vad är detox te?

Vår vardag är fylld av gifter i många olika varianter och nivåer av skadlighet. Oavsett hur hälsosamt du lever kan du inte undgå effekterna av bilos, till exempel när du går på gatan, precis som många andra vardagliga aktiviteter innehåller skadliga ämnen, till exempel städning och matlagning.

Detox betyder rening. Eftersom kroppen regelbundet utsätts för gifter bör den också rensas regelbundet från dessa för att bibehålla sitt hälsosamma tillstånd – ett tillstånd som påverkar både immunförsvaret och humöret.

Läs också: guide till teets universum

Rengöring av kroppen kan ske i mer eller mindre naturliga former, varav detoxte – även kallat reningste – är en av de mest naturliga och milda typerna av rengöring. Vanligtvis bör du dricka en kopp avgiftningste varje kväll eller morgon under en viss tidsperiod. Teet innehåller olika örter och andra naturliga produkter som var och en har sina egna hälsosamma och renande effekter.

Rengör inte kroppen sig själv?

En naturlig fråga vid avgiftning är om kroppen inte kan rena sig själv. Svaret är dock inte riktigt så enkelt; ja, kroppen kan i allmänhet rena sig själv om den utsätts för ”naturliga” gifter, t.ex. virus. Men eftersom vi lever i en modernare tid, där vi både medvetet och omedvetet utsätts för fler kemiska gifter, är risken större att gifter ackumuleras och stannar kvar i kroppen.

Ackumulerade gifter kräver mer hjälp från kroppen för att rensas ut.

För att bli av med ackumulerade gifter och hålla kroppen frisk och balanserad, så att den kan fortsätta att bekämpa virus och andra sjukdomar, kan du använda ett avgiftningste som en reningskur.

Detox te urensningste infografik

Hur fungerar detox te?

Detoxte är ett te som har en mycket speciell sammansättning av ingredienser. Förutom grönt eller vitt te – eller en kombination – innehåller teet en mängd olika naturliga ingredienser, t.ex. örter. Några av de vanligaste ingredienserna i detoxte är följande:

 • Kamomill
 • Ingefära
 • Anis
 • Maskros
 • Nässelblad
 • Pepparmintblad

Ovanstående är bara ett litet urval av de många olika ingredienser som detoxte kan innehålla.

Var och en av ingredienserna har sin unika effekt när det gäller hälsa och rengöring. Kamomill är till exempel känd för sina antiinflammatoriska effekter och sin muskelömhet, medan ingefära har en illamående effekt och anis stärker immunförsvaret.

Detox te botemedel: hur man gör det

Detox-te är ett örtte som tas som en kur. Läkningen pågår vanligtvis i 14 eller 28 dagar, men i vissa fall kan den vara av annan längd. Hur mycket te du bör dricka och hur ofta beror på den specifika behandlingen.

Generellt sett bör du dricka en kopp te på cirka 200 ml per dag.

Det kan också finnas skillnader i när teet rekommenderas att drickas. Vissa kurer rekommenderar till exempel att du dricker teet före sänggåendet, medan andra rekommenderar att du dricker det på morgonen när du går upp.

Fördelar med detox te

Det finns många fördelar med att välja detoxte om din kropp behöver en rening – eller om din kropp bara behöver en extra boost.

Detoxte har många positiva effekter:

 • Förbättrar ämnesomsättningen
 • Stärker immunförsvaret
 • Förbättrar ämnesomsättningen
 • Förbättrar ämnesomsättningen
 • Lättar uppblåst mage
 • Förbättrar matsmältningen

Oavsett om du är allmänt frisk, sjuk, överviktig, lider av irritabelt tarmsyndrom eller har dålig kondition, kommer detoxte att ha en positiv effekt på dig och du kommer troligen att känna dig friskare och bättre redan efter halva bantningen.

Olika egenskaper hos olika detoxteer

Typ av tePositiva egenskaper
Grönt teMetabolism och bioaktiva ämnen
Vitt teAntioxidanter och hälsosam hud
Oolong teRengör levern & viktminskning
Earl Grey-teEnerginivå och C-vitamin

Detox te test:

Det finns många bra detoxteer på marknaden, men vi har valt ut två av de bästa och recenserat dem nedan:

WeightWorld Detox Tea

detox te udrensende weightworld

Ingredienser: kamomill, granatäpple, ingefära, papaya, maskrosblad, stevia, sennablad, pyllium, pepparmintblad.

Avgiftningsperiod: 14 eller 28 dagar.

Dosering: 1 tepåse i 200 ml kokande vatten.

Steppningstid: 5-7 minuter.

Fördelar: glutenfri, sockerfri och vegansk.

Recension: Teet från OurDetox smakar och luktar gott och är en ren njutning i sig att dricka. Det är särskilt bra mot uppblåsthet och irritabelt tarmsyndrom och ger dessutom en härlig boost av vitaminer och mineraler.

Original detox te

Ingredienser: grönt te, vitt te, anis, nässelblad, maskrosrot, citrongräs, klöverrot, grön mynta.

Avgiftningsperiod: 28 dagar.

Dosering: lägg 1 teblad i en mugg och fyll på med nästan kokande vatten.

Steppningstid: 5 min.

Fördelar: glutenfri, mjölkfri och vegansk.

Recension: Teet från WeightWorld är bra att använda som utgångspunkt för ett bantningsprogram. Produkterna är utformade för att rena och ge energi till kroppen, vilket gör det lättare att gå ner i vikt. Smaken är mycket god och teet har en motsvarande god effekt på uppblåsthet och är en bra utgångspunkt för en diet.

Alternativ till bantning

En av de saker som förstör en diet för många människor är antalet regler som den innebär. Du måste äta enbart grönsaker, undvika vitt bröd, ris och pasta, fasta varannan dag eller räkna kalorier. Alltför många regler gör det svårt att banta – och det är därför som så många hoppar av en diet. Det är helt enkelt för krångligt

Med en detoxdiet behöver du inte oroa dig för att fasta eller räkna kalorier. Istället kan du njuta av en god kopp te varje kväll – och du behöver bara äta som vanligt, hälsosamt och varierat.(Källa)

Det enda som skiljer sig från det vanliga är att du rekommenderas att dricka lite extra vatten. Och det beror helt enkelt på att vatten också har en renande effekt. Ha en vattenflaska med dig under hela dagen så att du kommer ihåg att dricka regelbundet. Generellt sett är det en mycket bra idé att dricka mycket vatten, även när du inte är på avgiftning.(Källa)

Detox te – hur ofta?

När du använder ett avgiftningstee ska du följa instruktionerna på produkten. Det är skillnad mellan att dricka teet en eller två gånger om dagen och när på dagen det ska drickas. Dessutom finns det skillnader i hur lång tid en kur är. I allmänhet varar en detox te-kur antingen 14 eller 28 dagar.

Som regel bör du inte dricka detoxte längre än en enda kurs. Du bör inte heller dricka detoxte för ofta, eftersom du riskerar att rensa ut ”för mycket” i den meningen att när det inte finns några gifter att rensa ut, är det näringsämnen, vitaminer och mineraler som du riskerar att rensa ut – och det är inte önskvärt

För de flesta människor räcker det med en kurs med detoxte 1-2 gånger per år, men i vissa fall, t.ex. vid bantning, kan en kurs varannan eller var tredje månad rekommenderas, beroende på produkten.

Detox för veganer

Om du har valt att inte använda animaliska produkter är detoxte fortfarande ett alternativ för dig. Faktum är att de allra flesta detoxteer är veganska eftersom de är gjorda helt av te, örter och andra växtbaserade ingredienser. Det betyder att du som vegan också kan få en energiboost och en kroppsrengöring av en daglig kopp välsmakande te.

Förhindra sockersug med detox-te

Detox-te har många riktigt bra egenskaper. En av de riktigt bra sidoeffekterna är att teet tar bort suget efter socker. Särskilt på kvällen kommer ofta ett sug efter socker när dagen närmar sig sitt slut och du lägger dig i soffan. Oavsett om du bara vill hålla dig frisk eller försöker gå ner i vikt är det inte rekommenderat att äta söta produkter varje kväll.

Läs också: test av pulsmätare

Å andra sidan kan du slå två flugor i en smäll genom att dricka en varm kopp detox-te när du blir sugen på socker. Det finns många typer av te med söt smak som också stabiliserar blodsockret så att du inte blir sugen på något sött efteråt. Samtidigt ger varmt te en avslappnande känsla i kroppen innan du går till sängs

Lämna en kommentar